
Neodoljiva štrudla sa makom - po recepturi sudija "MasterChef Srbija"
Predstavljamo vam recept za štrudlu sa makom, po recepturi sudija "MasterChef Srbija", a koju su takmičari morali da spreme pred kamerama.
2.5.2025. 22:10
Teodora Spasojević napravila je kolač sa cveklom, aromatizovanom ružinom vodicom, lešnik koricama i maskarpone musom i izazvala oduševljenje sudija.
Foto: Eva Dukić
11.4.2025.|23:12
Izvor: Prva TV
Za koru:
2 belanca
2 kašike smeđeg šećera
oko 50 gr mlevenih pečenih lešnika
Beli fil:
100 ml slatke pavlake
30 gr bele čokolade
2 supene kašike maskarpone sira
1 supena kašika smeđeg šećera u prahu
Crveni fil:
½ cvekle
1,5 supena kašika ružine vodice
½ supene kašike smeđeg šećera
1 kafena kašika belog vina
Za dekoraciju:
2 kockice bele čokolade
Kafena kašika smeđeg šećera
Supena kašika slatke pavlake
Umutiti belanca u sneg, dodati šećer, mlevene lešnike. Maslac umutiti posebno, i njemu dodati prethodno umućeno. Staviti u okrugle kalupe prečnika 10 cm, peći na 150 stepeni sa ventilatorom, 15-20 min.
Umutiti slatku pavlaku, dodati šećer, maskarpone i prohlađenu otopljenu belu čokoladu.
Prohlađenu cveklu izgnječiti u avanu, dodati ružinu vodicu, šećer i belo vino.
Slagati koru, na nju beli fil na 3 cm prečnika od spoljašnjeivice, ostatak crveni fil, ponoviti postupak.
Za dekoraciju posuti melevene lešnike. Uzeti malu količinu otopljene bele čokolade, smeđeg šećera i slatke pavlake, oblikovati lopticu, uvaljati u mlevene lešnike i postaviti na vrh kolača.
Predstavljamo vam recept za štrudlu sa makom, po recepturi sudija "MasterChef Srbija", a koju su takmičari morali da spreme pred kamerama.
2.5.2025. 22:10
Predstavljamo vam recept za poslasticu koja je Aleksandru Marinkoviću obezbedila direktan prolazak u dalje takmičenje "MasterChef Srbija".
1.5.2025. 23:03
Predstavljamo vam recept Anđele Talić, takmičarke treće sezone "MasterChef Srbija".
1.5.2025. 23:03
Predstavljamo vam recept za štrudlu sa makom, po recepturi sudija "MasterChef Srbija", a koju su takmičari morali da spreme pred kamerama.
2.5.2025. 22:10
Predstavljamo vam recept Anđele Talić, takmičarke treće sezone "MasterChef Srbija".
1.5.2025. 23:03
Predstavljamo vam recept za poslasticu koja je Aleksandru Marinkoviću obezbedila direktan prolazak u dalje takmičenje "MasterChef Srbija".
1.5.2025. 23:03
Ne sumnjamo da je ovde svaki zalogaj priča za sebe.
25.4.2025. 22:42
Takmičari MasterChef Srbija su se oprobali u indijskoj kuhinji, a ovo jelo je mnogima zadalo glavobolje.
25.4.2025. 22:36
Slasno punjenje i šećerne niti će vam se topiti u ustima.
24.4.2025. 22:29