Recept za njihov specijalitet prenosimo vam u nastavku:

Sastojci:

  • 3 srednja patlidžana
  • 2 kašičice maslinovog ulja (plus još malo za prelivanje)
  • čen belog luka, sitno iseckana
  • 2 kašičice tahinija (pasta od susama)
  • Sok od 1 limuna
  • So i biber po ukusu


Za mus od parmezana:

  • 200g krem sira
  • rendani parmezan
  • sok od pola limuna
  • korica limuna
  • so i biber


Priprema:

Priprema patlidžana: Operite patlidžane i dva patlidžana prerežite na pola dužinom (jedan odvajamo sa strane za gril), posolite i ostavite par minuta, kako bi patlidžan pustio vodu i ne bi bio gorak. Pokupiti ubrusom višak vode. Zasecite patlidžan po površini, pa premažite sa malo maslinovog ulja. Stavite ih na pleh sa papirom za pečenje i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200°C oko 25-30 minuta, dok unutrašnjost ne postane mekana.

Nakon što se patlidžani ispeku, izvadite ih iz rerne i ostavite da se malo prohlade. Zatim, koristite kašiku da izvadite meso patlidžana i stavite ga u činiju.

U činiji sa patlidžanom, dodajte beli luk, tahini, limunov sok, so, biber. Dobro izmešajte sve sastojke, najbolje štapnim mikserom. Baba ganuš prebaciti u dresir kese i ređati na 2 trake od patlidžana, koje ste prethodno grilovali na malo ulja.

Za mus:

Umutiti mikserom krem sir, pa mu dodati rendani parmezan, limunov sok, limunovu koricu, so i biber. Oko rolnica od patlidžana, uz pomoć dresir kese, istisnuti mus, preliti balzamiko kremu i posuti malo nara.

Povezane vesti