
Jagnjetina sa salsom i prilogom od tapioke i edamamea
Sočna jagnjetina, pripremljena na ovaj način će vam se sigurno topiti u ustima.
9.5.2025. 22:27
Slasno punjenje i šećerne niti će vam se topiti u ustima.
Foto: Eva Dukić
24.4.2025.|22:29
Izvor: Prva/J.G.
Oprema:
Namirnice:
Priprema:
Podgrejati rernu na 220°C. Ubaciti u šerpu vodu, mleko, buter i so. Dovesti do ključanja i ubaciti brašno, celu količinu odjednom. Vratiti na umerenu temperaturu uz stalno mešanje. Kada se formira lopta od testa koja se odvaja od krajeva posude ukloniti sa vatre. Prebaciti u sud od planetarnog miksera na kome je montirana mešalica za testo. Pustiti da se polako okreće i hladi. Kada se temperatura spusti (43-60°C) podići brzinu miksera na srednju brzinu. Ubacivati jedno po jedno jaje, tj. tek kada testo lepo upije prvo jaje, ubaciti sledeće. Prebaciti u dresir džak. Formirati loptice veličine 2cm na plehu obloženim papirom za pečenje. Peći u prethodno podgrejanoj rerni 20 minuta. Izvaditi i ostaviti da se ohladi.
Oprema:
Namirnice:
Priprema:
U šerpi dovesti mleko i šećer do kuvanja. Žicom za mućenje izmešati žumanca i jaja u ujednačenu masu. Umešati skrob i šećer. Uz stalno mešanje sipati mleko u tankom mlazu. Vratiti na vatru, i uz stalno mešanje dovesti do ključanja. Kuvati 2 minuta i ukloniti sa vatre. Umešati buter isečen na kockice i vanilin ekstrakt dok se buter ne otopi i sjedini sa kremom. Sipati u drugu posudu, prekriti plastičnom folijom koja naleže direktno na krem i staviti da se hladi u vodenu kupku. Prebaciti u dresir džak sa ravnim vrhom.
Oprema:
Namirnice:
Priprema:
U šerpici na srednjoj temperaturi podgrejati šećer i vodu dok ne dostignu temperaturu od 143°C. Ukloniti sa vatre i ostaviti malo da se ohladi. Sa dve viljuške izvlačiti niti preko Krokembuša
Sočna jagnjetina, pripremljena na ovaj način će vam se sigurno topiti u ustima.
9.5.2025. 22:27
MasterChef takmičar Riznić je za ovo jelo dobio posebne pohvale, pa ukoliko želite i sami da ga napravite, evo kako to možete učiniti.
9.5.2025. 22:24
Svaki zalogaj se topi u ustima.
8.5.2025. 22:23
Sočna jagnjetina, pripremljena na ovaj način će vam se sigurno topiti u ustima.
9.5.2025. 22:27
MasterChef takmičar Riznić je za ovo jelo dobio posebne pohvale, pa ukoliko želite i sami da ga napravite, evo kako to možete učiniti.
9.5.2025. 22:24
Svaki zalogaj se topi u ustima.
8.5.2025. 22:23
Svaki zalogaj ovog jela je priča za sebe.
8.5.2025. 22:22
Predstavljamo vam recept za štrudlu sa makom, po recepturi sudija "MasterChef Srbija", a koju su takmičari morali da spreme pred kamerama.
2.5.2025. 22:10
Predstavljamo vam recept za poslasticu koja je Aleksandru Marinkoviću obezbedila direktan prolazak u dalje takmičenje "MasterChef Srbija".
1.5.2025. 23:03