Za piletinu:

Sastojci:

  • Pileći batak bez kostiju 1kg
  • Sok limete 0.04l
  • Pasta od đumbira 40g
  • Kurkuma 2g
  • Korijander 2g
  • Himalajska so 4g
  • Garam masala 4g
  • Kumin 3g
  • Čili 3g 
  • So 8g
  • Jogurt 150g

Priprema:

U inox činiji pomešati pileće meso bez kostiju sa solju, a zatim dodati ostale sastojke. Dodati začine, jogurt i dobro promešati. Marinirati najmanje 20 minuta. Peći na roštilju na jakoj vatri dok ne bude 85% pečeno, zatim ostaviti sa strane.

Tikka sos

Sastojci:

  • Ulje 25g
  • Puter 50g
  • Crveni luk 25g
  • Pasta od đumbira 35g
  • Kurkuma 5g
  • Čili prah 8g
  • Korijander 15g
  • Kumin 10g
  • List piskavice 5g
  • Indijski orah 50g
  • Indijski crveni sos 1kg

Priprema:

Na jakoj vatri zagrejati ulje i puter, dodati crveni luk i pastu od đumbira i belog luka. Pržiti dok ne porumeni i karamelizuje se. Zatim dodati indijski crveni sos, kurkumu, ljutu papriku, korijander, kim, piskavicu i indijske orahe. Kuvati dok se ukusi ne sjedine. Izblendirati i dodati so po ukusu.

Indijski crveni sos

Sastojci:

  • Slatka crvena paprika 15g
  • Svež korijander 10g
  • Kardamon 5g
  • Paradajz 1kg
  • Cimet 5g
  • Karanfilić 3g
  • Ulje 0.03l

Priprema:

Na srednje jakoj vatri propržiti kardamom, cimet, karanfilić i papriku. Ostaviti sa strane. U posebnoj šerpi zagrejati biljno ulje i dodati 1 kg svežeg paradajza. Dodati začine i kuvati 20 minuta na jakoj vatri. Na kraju dodati svež korijander i izblendirati.

Konačna priprema

Sastojci:

  • Ulje 45g
  • Crveni luk 50g
  • Pasta od đumbira 20g
  • Paradajz 35g
  • Klarifikovani puter 20g
  • Korijander 1g
  • Kurkuma 2g
  • Čili prah 1g 
  • Kumin1g
  • Garam masala 1g
  • Tikka sos
  • Grilovana piletina 220g
  • Puter 30g
  • So i šećer po ukusu
  • Listovi piskavice 1g
  • Pavlaka 35g
  • Svež korijander 4g
  • Grčki jogurt 40g
  • Jaja 2 komada

Postupak:

Na jakoj vatri zagrejati ulje i propržiti crveni luk, zatim dodati pastu od đumbira i belog luka. Pržiti dok ne porumeni, zatim dodati paradajz. Dodati gi i kuvati dok se ne dobije emulzija. Dodati začine i kuvati 2 minuta. Zatim dodati piletinu i tikka sos. Kuvati još 20 minuta. Dodati puter i listove piskavice, kuvati još 3 minuta, zatim dodati pavlaku i svež korijander. Ostaviti sa strane. Napraviti savršeni kremasti omlet, servirati pileći paitala preko omleta, zatim dodati još malo pavlake, biljnog ulja sa začinskim biljem i svež korijander. Poslužiti uz chapati (roti) hleb.

Chapati (roti) hleb

Sastojci:

  • Brašno 270g
  • Topla voda 19cl
  • Ulje 15cl
  • Klarifikovani puter 100g

Postupak:

Pomešati brašno, toplu vodu, ulje i prstohvat soli. Umutiti glatko testo i ostaviti da odstoji. Oblikovati okrugle tortilje, dodati malo gija i preklapati u trougao. Svaki put dodati malo gija, zatim razvući oklagijom u okrugli oblik. Peći na veoma jakoj vatri sa obe strane.

Povezane vesti