Potrebno je:800 g brašna2 jajeta2 dl mlakog mleka1 dl vode1 dl ulja1 kocka kvasca1 kesica praška za pecivo1 kora izrendana od limunaZa punjenje:70 g čokoladeZa prženje:2 dl uljaPripremaU jednoj posudi pomešajte mleko, šećer, so, kvasac i malo brašna. Promešajte varjačom, pa ostavite desetak minuta da nadođe. Sipajte u vanglu i dodajte preostale sastojke. Zamesite glatko testo, pa ostavite na toplom da nadođe. Razvucite oklagijom do debljine malog prsta. Čokoladu isecite na kockice, pa poređajte u razmaku 3 do 4 cm. Preklopite drugom polovinom testa, pa čašom vadite krofne. Ostavite da nadođe. Pržite na vrelom ulju sa obe strane. Pospite ih šećerom u prahu. Prijatno!
KROFNE PUNJENE ČOKOLADOM: Tope se u ustima, a mekane su kao duša!
Slatke i neodoljive, pravi raj za sladokusce.
11.5.2024.|8:19
Izvor: Trpeza.Alo.rs/Ivana Pavlović
Podeli:
Vrati se na vest