Paprika je savršena za skoro sve što vam padne na pamet u kuhinji. Odlične su pečene, napunjene, ili u ajvaru…Kada pripremate paprike verovatno je prvo što uradite da bacite peteljke. A to je velika greška jer tako sebi uskraćujete dodatno uživanje u jelu. Naime, umesto da ih bacite, stavite ih u kesu i "spakujte" u zamrzivač.Kada prođe leto i sezona paprika, to ne znači da morate da se odreknete njihovog čarobnog ukusa.Da biste zimi obogatili svako jelo, izvadite peteljke iz zamrzivača i ubacite ih u hranu koju spremate. Koriste se kao začin. Mogu se dodati u supu, variva, meso.Iz gotovog jela obavezno izvadite peteljke i bacite. Bilo koji obrok pripremljen od ovako neobičnog začina biće mnogo ukusniji i aromatičniji.
NE BACAJTE PETELJKE paprika: Iznenadićete se kada čujete za šta ih mnogi koriste...
Posle ovog teksta, više nikada nećete baciti peteljke paprike!
10.8.2024.|10:30
Izvor: Najžena/M.G.
Podeli:
Vrati se na vest