Mnogi ljudi su ljubitelji pirinča, ali im se često dešava da kada ga kuvaju kod kuće, jednostavno ne ispadne kako treba. Ili bude lepljiv ili gnjecav, pa takoreći izgubite i užitak dok ga jedete. Međutim, postoji određeni način kuvanja, uz koji će vam pirinač svaki put uspeti, kao iz restorana. Za početak, bitno je da 320g pirinča (što je oko 4 porcije) sipate u veću činiju. Napunite činiju hladnom vodom i ostavite da se potapa oko pola sata (ukoliko nemate dovoljno vremena, može i 15 minuta). Zatim procedite i ostavite tako, dok vi pripremite sledeći korak. U šerpicu sipajte vodu da provri, malo je posolite, pa dodajte pirinač i ostavite da ključa 3 minuta (ili duže, ukoliko želite da ne bude u potpunosti "al dente"). Procedite, pa vratite u šerpicu, isključite šporet i ostavite da odstoji 15 minuta. Ukoliko želite, dodajte i malo putera, pa promešajte i to je to. Da li vi imate neki način na koji volite da spremate pirinač?     View this post on Instagram           A post shared by Sebastian Graus (@sebscrispyclub) 
Spremite pirinač na OVAJ način i više nikad neće biti gnjecav (FOTO)
Ukoliko ste ljubitelj pirinča, sigurni smo da će vam se ovaj način pripreme posebno dopasti.
18.8.2024.|8:32
Izvor: prva.rs/J.G.
Podeli:
Vrati se na vest