Filip Ćirić je sudija u novoj sezoni MasterChef-a, a sa ekipom Prve televizije, posetio je jednu lokalnu pijacu, gde je otkrio "male tajne, velikih majstora". Na pitanje šta razlikuje master šef kuvara od kuvara koji radi u restoranu brze hrane, Filip je odgovorio:- Ja tu ne bih pravio razliku, zato što su vrhunski šefovi oni koji imaju dobru organizaciju rada, koji su posvećeni, precizni. Ima razlike naravno, u toj količini posla, rada, timu, koliko ljudi radi za jednog šefa. Kada se radi o suvim začinima, Filip prednost daje domaćem proizvodu, nasuprot industrijskom i to iz jednog važnog razloga:- Razlika između domaćeg suvog začina i industrijskih jeste što u domaćem nema nitrata.Ukoliko ste se pitali kako da povratite svežinu orašastim plodovima, Filip ima sledeći savet:- Orašasti plodovi imaju taj brašnasti efekat, koji izlazi iz njih kroz ulje, koje se hladi, suši itd. Tako da opet se stvara ta membrana. Dobro je da se opere. Onda, kada se natopi malo vodom imate utisak kao da ste sada otvorili mahunu i uzeli plod iz sredine.Šta je još Filip otkrio, pogledajte u snimku:     View this post on Instagram           A post shared by MasterChef Srbija (@masterchefsrbija)  
Male tajne velikih majstora! MasterChef sudija Filip otkrio cake koje će vam biti od velikog značaja u kuhinji (VIDEO)
Sudija nove sezone MasterChef-a, Filip Ćirić podelio je nekoliko kulinarskih caka za koje smo sigurni da će vam dobro doći.
19.9.2024.|13:08
Izvor: prva.rs/J.G.
Podeli:
Vrati se na vest