Sastojci:70g slanine, isečene na kockice2 bataka i 2 karabataka od petla, sa kostima i kožom (ako su manji petlovi, ostaviti i file)So i sveže mleveni crni biber, po ukusu230g braon šampinjona, sečenih na krupnije kocke100g šalota, isečenih na sitno3 čena belog luka, sitno seckano20g brašna35g paradajz pirea250ml suvog crvenog vina375ml pilećeg fonda4 grančice svežeg majčine dušice150g  šargarepe, prepolovljene po dužini i isečene na kocke 1cmX1cm8g  seckanog svežeg peršunovog lista30g ukiseljenog lukaPriprema:Zagrejati gusanu šerpu na srednje jakoj vatri. Propržiti slaninu.  Izvaditi slaninu iz  šerpe i ostaviti masnoću. Začiniti petla so i biber, propržiti ga na masnoći od slanine sa obe strane. Izvaditi meso i ostaviti malo masnoće u šerpi. Dodati  pečurke i šalot i izdinstati, povremeno mešajući; začiniti solju i biberom. Dodati beli luk i pržiti oko minut. Dodati  brašno i paradajz pastu..Sipati vino. Redukovati. Naliti pilećim temeljcem. Dodati majčinu dušicu i šargarepu. Ubaciti isprženo meso. Kada prokuva,  smanjiti jačinu vatre, poklopiti. Kuvati dok meso ne bude mekano. Dodati slaninu i peršun; začiniti solju i biberom, po ukusu. Ukiseljeni luk iseči na pola i kratko propržiti na tiganj.
Francuski specijalitet PEVAC U VINU na Ljubomirov i Aleksin način
Najstariji i najmlađi takmičar ove sezone, Ljubomir i Aleksa kuvali su u paru, a COQ AU VIN u njihovoj izvedbi, oduševio je sudije! Ovo je recept!
26.9.2024.|22:19
Izvor: Prva TV/M.K.
Podeli:
Vrati se na vest