Svetski dan hrane je najbolje obeležiti nekim ukusnim jelom, pa ne čudi što se ekipa "Jutra" uputila kod kuvarice i domaćice Dijane Mihajlović, u Jagodinu. Dijana je pokazala kako za veoma kratko vreme, možete napraviti pitu i to od domaćih kora. Ukoliko ste mislili da je pravljenje domaćih kora komplikovano, Dijana će vas razuveriti. - Od sastojaka je potrebno, za četvoročlanu porodicu, kilogram brašna, dve kašičice soli, 3dl vode i to je sve. Testo se zamesi, naprave se jufke, premaže se zejtinom i čeka se oko 40 minuta, da bi testo odstajalo i onda razvlačimo kore - navodi Dijana i otkriva šta koristi za fil:- Tu ima oko pola kilograma sira i četiri komada jaja.Kako vam se kore ne bi pocepale, domaćica ističe da bi testo trebalo da bude mekše nego obično, kako se radi za druga testa.Kako to izgleda u praksi, kako se pita roluje i na kojoj temperaturi peče, pogledajte u snimku:
Obeležava se svetski dan hrane, a mi vam otkrivamo KAKO da napravite najukusniju PITU OD DOMAĆIH KORA (VIDEO)
Iako se mnogi odlučuju za kupovne kore, kada vidite koliko je jednostavno napraviti domaće, sigurno ćete to češće raditi.
16.10.2024.|9:47
Izvor: Prva/J.G.
Podeli:
Vrati se na vest