Marko je za sudije pripremio suši sa gamborima, a u nastavku teksta pogledajte detaljan recept za ovo jelo.Sastojci:Za majonez:- 4 žumanceta- 3 kašike pirinačanog sirćeta- 1l ulja- So Priprema:U činiju sa viskom izmutiti žumance i sirće. Polako dodavati ulje da se sve lepo spoji. So dodajte po ukusu.Majonez podeliti u 3 činije. U prvu činiju se doda siracha, po ukusu. U drugu činiju se doda ponzu sos i soja sos po ukusu.  Dok u treću činiju dodajte pirinčano sirće i šećer po ukusu.Ukišeljen đumbir:- 100ml pirinčanog sirćeta- 50g šećera- 50g đumbiraPriprema:Đumbir tanko narendajte, a potom na tihu vatru ugrejte sirće i šećer. Vodite računa, jer ne sme da provri. Kad se šećer spoji sa sirćetom, sipajte preko đumbira.Suši od gambora:- 12 gambora (očišćenih)- 2 lista novih algi- 3 pune šake suši pirinča- 50g brašna- 50ml piva- 1l kikiriki ulja- SoUramaki sa pohovanim gamborima - priprema:Stavite svo ulje u tiganju da se greje d 180°. Za to vreme potrebno je da brašno i pivo umešate da bude smesa kao za palačinke. Zatim gambore nabodite na štapiće, pa ih umačite u smesu.Gambore u ulju je potrebno da pržite 3 minuta (da dobiju braon boju), a nakon toga ih posolite. Pirinač se slaže spolja kod nori algi. Potom 3 gambora naređajte u suši i rolujte i na kraju ih prelijte ponzu majonezom.Maki suši sa poširanim gamborima - priprema:Poširajte 6 gambora u vrelu vodu ( 2-4 minuta). Odmah posle poširanja stavite ih u hladnu vodu. Posle 2 minuta ih izvadite i seckajte na komadiće. U činiju mešajte siricha majonez i poširane gambore. Nori alge idu sa spoljne, a pirinač sa unutrašnje strane. Dodajte 4 velike kašike gambora u jednu rolnicu. Nigiri suši - priprema:Otvorite gambore na pola, a potom ih pržite u tiganju na malo ulja i malo soli. Na nigiri oblik pirinač dodajte majonez od pirinčanog sirćeta, pa gambore preko. 
Markov SUŠI SA GAMBORIMA je ocenjen kao NAJBOLJE jelo crvenog tima, a mi vam sada predstavljamo recept!
Na osnovu mišljenja vođe crvenog tima Tatjane Đorđević, najbolje jelo u timu napravio je Marko Isaković.
17.10.2024.|22:00
Izvor: prva.rs
Podeli:
Vrati se na vest