U plavom timu našao se i Bojan Ćirović, koji je, prema Ljubomirovom mišljenju, najlošije spremio suši. Ipak, kako je plavi tim bio najbolji na osnovu ocena sudija Nenada, Branka i Filipa, Bojan se našao na balkonu, a mi vam sada predstavljamo njegov recept.Sastojci:- Filet brancina- Skuvani suši pirinač- Nori alge- Suve šitake pečurkeZa marinadu:- Miso pasta- Soja sos sa smanjenim udelom soli- Pirinčano sirće- Voda od šitaki- Hoisin sosPriprema:1. Za maki rolnicu:Staviti list nori alge na asuru - navlaženom rukom uzeti šaku pirinča i rasporediti. Staviti file brancina u sredinu pirinča i zamotati tako da alga ostane spoljnji omotač.2. Za urumaki:Filete brancina ostaviti u marinadi da upije sokove. Na nori algu staviti šaku pirinča i posuti tostiranim susamom. Obrnuti algu i na drugu stranu staviti filete marinirane ribe i filete šitaki pečurke. Zamotati tako da pirinač ostane sa spoljnje strane sušija. 3. Za nigiri:Oblikovati trećinu šake pirinča u valjak i na njega staviti filet brancina.  
Bojanove SUŠI ROLNICE SA BRANCINOM!
Ljubomir Grgić predvodio je plavim timom koji je uspeo da oduševi sudije MasterChefa, a samim tim i obezbedi sigurno mesto na balkonu.
17.10.2024.|22:10
Izvor: prva.rs
Podeli:
Vrati se na vest