Sastojci: jaja- brašno- šećer- so- voda- ulje- mleko- kisela voda- suva svinjska pršuta- gauda- puter- muškatni oraščić- beli biber- sveži origano- sveži korijander- limunPriprema testa:Dva cela jaja umutiti, pa dodati mleko, kiselu vodu (tako da vode ima više od mleka), brašno, kašiku ulja, pola kašičice šećera i prstohvat soli.Mutiti ručno žicom ili mikserom do željene gustine. Po potrebi dodavati kiselu vodu ili brašno dok ne postane dovoljno gusto/tečno.Zagrejati tiganj i premazati uljem, pa peći palačinke na srednjoj vatri.Palačinke ređati na tanjir i poklapati drugim tanjirom da se ne bi osušile.Priprema bešamela:100g putera istopiti sa 100g brašna, naliti sa 500ml mleka i sve vreme mešati na tihoj vatri.Dodati so, beli biber i muškantni oraščić po ukusu.Priprema:U palačinke ređati seckanu gaudu i pršut, pa urolati kao burito, da krajevi budu zatvoreni.Ređati u duboki mali pleh, pa preliti bešamelom i zapeći u rerni na 200 stepeni. Zapaliti brenerom da se stvori korica.Po ukusu dodati parmezan preko.Izrendati koru limuna preko palačinki, pa ređati opran svež origano i korijander.Poslužiti.
Anjine PALAČINKE SA PRŠUTOM koje su joj obezbedile mesto na balkonu!
Anja Đukić vam predstavlja recept za palačinke sa pršutom, gaudom i muškatnim oraščićem.
18.10.2024.|21:44
Izvor: prva.rs
Podeli:
Vrati se na vest