Sastojci:- 100g brašna- 100g kukurnog brašna - 75ml vodePriprema:Mešajte sve zajedno da bude meko testo. Poklopite u činiju pola sata.Avokado krema - 4 avokada- Sok od pola limuna - 50ml maslinovog ulja- Mala kašika belog luka u prahuPriprema:Izblendirajte sve zajedno.Paradajz sos - 4 paradajza-3 čena belog luka- 3 velike kašike origana- 3 male kašike vinskog sirćeta- Maslinovo ulje- SoPriprema:U šerpicu naspite malo ulja i na srednjoj jačini dodajte 3 čena seckanog belog luka. Posle 3-4 minuta dodajte paradajz i vinsko sirće. Smanjite na tihu vatru i ostavite da se kuva polako 20 minuta. Dodajte origano na sred kuvanja. Na kraju kuvanja dodajte so po ukusu.Losos - 1 losos od 200 grama- So- Origano- Peršun - Maslinovo uljePriprema:Posolite gornji deo lososa, pa dodajte peršun i origano da maltene pokrije losos. Na jačoj vatri pržite prvo gornju stranu (3-4 minuta), pa okrenite i pržite još 3-4 minuta. Spojite sve komponente na jedan tanjir. 
TORTILJA SA KREMOM OD AVOKADA koja je u eliminacionom izazovu Marka sačuvala u takmičenju!
Marko Isaković u eliminacionom izazovu sudijama se predstavio tortiljama sa kremom od avokada, paradajz sosom i lososom.
18.10.2024.|22:25
Izvor: prva.rs
Podeli:
Vrati se na vest