Sastojci:Za smesu:- 3 jajeta- 200ml mleka- 30ml ulja- prstohvat šećera - prstohvat soli- 3/4 kapi ekstrakta vanile- 150g brašna - 75ml kisele vodeZa fil: - 1 kašika putera od lešnika- 50g tostiranih lešnika- 2 kašike maskarponea Za preliv:- 100ml slatke pavlake- 200g bele čokoladeDekoracija: Maline po željiPriprema: U posudu staviti jaja, mleko, ulje, šećer, so, vanilin ekstrakt i mutiti. Dodavati postepeno brašno i kiselu vodu. Kada je smesa gotova peći palačinke na zagrejanom tiganju. Palačinke filovati puterom od lešnika, koji smo prethodno spojili sa maskarpone sirom i tostiranim lešnikom. Uviti palačinke i seći na manje komade.U tanjir za servis sipati preliv od bele čokolade i slatke pavlake, ređati palačinke na polovini tanjira, sa strane dodati maline i tosiranim lešnikom posuti palačinke.  
Recept za Aleksine PALAČINKE SA BELOM ČOKOLADOM koje morate da probate!
Predstavljamo vam recept za jelo kojim je takmičar Aleksa Janković oduševio sudije MasterChefa!
19.10.2024.|8:05
Izvor: prva.rs
Podeli:
Vrati se na vest