Sastojci za donji sprat čoko lešnik torte:Kora:8 belanaca8 kašika šećera1 kašika branša10 kašika mlevenog pečenog lešnikaFil:Mleko 500mlGustin 60gKakao 15gŽumanca 3komŠećer 120 gČokolada crna 200 gAroma vanilePuterŠećer u prahuPriprema:Umutiti belanca i šećer u čvrst sne. Dodati kašiku branša i mlevene lešnike. Sve zajedno sjedinitimarisom/ špatulom i staviti na pek papir da se peče 15-17 minuta na 180 c.Mleko i šećer skuvati i dodati aromu vanile.Umutiti žumanca malo mleka (100ml), gustin i kakao. Kada je mleko vrelo sipati u ciniku gde sužumanca i gustin, promešati i vratiti sve zajedno u šerpu da se fil ukuva dok se ne dobije željenagustina. Kada je fil skuvan, dodati iseckanu čokoladu i sjediniti. Prekriti PVC folijom i ostaviti da sedobro ohladi u frižideru.Umutiti puter i 2 kašike šećera u prahu i ohladjeni fil dodati u puter malo po malo i polako sjediniti.Iseci 3 kore i ređati kora, fil, kora, fil i između posuti seckanim pečenim lešnicima. Ostaviti u frižiderda se dobro stegne.Sastojci za voćnu tortu gornji sprat:Kora 14 jaja150 g šećera130 g branša20 g kokosovog branšaPola kesice praska za pecivoKora 24 belanca100 g šećera30g kokosovog branšaFil od bele čokolade:Mleko 500mlGustin 60gŽumanca 3komŠećer 120 gČokolada bela 100 gCardamomAroma vanileMaskarponeSlatka pavlakaFil maskarpone:250 g maskarpone sira100 ml slatke pavlake20 g šećera u prahuFil maline:Maline 300 g4 kašike šećeraKorica limuna20gr gustinaPriprema:Smrznute maline sa 4 kašike šećera staviti da se ukuvaju. Dodati koricu limuna. Kada voda polakoispari izvaditi koricu limuna i dodati kašiku gustina sa malo vode. Staviti da se hladi.Maskarpone, šećer u prahu sjediniti sa umućenom pavlakom dodati u maskarpone.Deo maskarpone krema (2 kašike ) sačuvati za dodavanje u fil od bele čokolade. Ostatak pomešati saohlađenim džemom od malina.Mleko i šećer skuvati i dodati aromu vanile.Umutiti žumanca malo mleka (100ml), gustin i kakao. Kada je mleko vrelo sipati u činiju gde sužumanca i gustin, promešati i vratiti sve zajedno u šerpu da se fil ukuva dok se ne dobije željenagustina. Kada je fil skuvan, dodati iseckanu belu čokoladu i sjediniti. Prekriti strec folijom i ostavitida se dobro ohladi u frižideru. Kada se fil rashladi dodajemo deo maskarpone krema.Ređate prvu koru, zatim fil od bele čokolade pa fil od malina, zatim kora 2 fil od bele čokolade, fil odmalina, dodajemo još jednu koru 1 i završavamo sa filom od malina.Dekoracija: donja torta fondan pastai slatka pavlaka. Voće - maline i borovnice. 
Čokoladna svadbena torta sa lešnikom i malinama - toliko ukusna da je sudija Filip "počistio" sve iz tanjira
Torta je oduševila mladence, ali i sudije, naročito Filipa koji je pojeo sve iz tanjira!
24.10.2024.|22:33
Izvor: prva.rs
Podeli:
Vrati se na vest