Tostada:100g brašna100g palente100ml vodeUljePomešajte sve zajedno. Pokrijte krpom pola sata. Oklagijom rolajte testo što tanje. Pržite u ulju 1-2 minuta.Gvakamole:1 avokado1/4 crvenog luka1/4 paradajzaSok od 1/2 limete1 kašika korijanderaSoIseći avokado na pola, izvaditi košticu, skinuti kožu. Iseckati luk na male kocke. Paradajz, samo spoljni deo, seći na kocke 4mm.U činiji spojiti avokado i crveni luk. Gnječiti viljuškom. Dodajte paradajz i korijander, so i limun po ukusu, promešajte.Paradajz salsa:4 paradajza1 paprika2 čena belog luka2 kašike origana1/2 kašičice kuminaSoSecite paradajz na parčiće i stavite u šerpicu da se skuva, 10-15 minuta. Seckajte beli luk tanko. Papriku sečete na komadiće. U tiganju pržite beli luk i papriku. Za 5 minuta dodajte origano i malo soli, po ukusu. Za 5 minuta blendirajte paradajz i dodajte u tiganj sa kuminom. Slanina:100g slanine2 kašike dimljene paprike2 kašike origana 2/3 kašičice kumina Iseći kožu mesa na dijamante debljine 3/4 mast pre mesa. Spojite sve začine i uvaljajte celo parče slanine u začine. Pržite slaninu sa svih strana osim kože, bez ulja. Na kraju pržite kožu u ulju da postane hrskavo. Stavite u rernu na 200C,  30-45minuta.   
Tostada sa gvakamole sosom, slaninom i paradajz salsom “lansirala” je Marka pravo na balkon!
Ova Markova kulinarska kreativa, omogućila mu je prolazak dalje u takmičenju "MasterChef Srbija".
25.10.2024.|22:12
Izvor: prva.rs
Podeli:
Vrati se na vest