Napomena: Sve sastojke meriti u gramima. Sastojci:- Belo pšenično brašno, T-500, meko 500gr- Suvi kvasac 10gr- So 10gr- Voda 300gr   Postupak:Toplu vodu pomešati sa kvascem. Pomešati brašno i so, pa dodavati postepeno u vodu. Sve raditi ručno. Kada je smesa ujednačena prebaciti na pobrašnjenu površinu, umesiti testo, pa kada krene da “puca”, preklopiti krpom/vanglom da nadođe i da se “spoje pukotine”. Gledajte da je na nekom toplom mestu. Taj postupak ponoviti još dva puta. Testo razvući oklagijom, u obliku trougla, ne tanjiti previše, čisto toliko da zaliči na “trougao”. Zarolati rukama, krenuti od šireg dela ka užem i formirati u veknu. Staviti na pleh sa pek papirom i namazati sa malo vode. Prekriti krpom i ostaviti da se udvostruči. Rernu zagrejati na 270C. Pre pečenja, još jednom premazati testo vodom, pa zaseći nožem gornji deo hleba, gde je testo najtanje.Peći oko 20/30 minuta, temperatura hleba mora da bude 90C (koristiti termometar). Kada je gotov, premazati sa malo maslinovog ulja, uviti u krpu, i služiti kada se malo ohladi. 
BELI HLEB po recepturi takmičara MasterChefa!
Predstavljamo vam recept Mile Spasić i Boška Kovačevića, kojima je hleb od belog pšeničnog brašna, po ovoj recepturi, obezbedio odlazak na balkon.
15.11.2024.|22:08
Izvor: prva.rs
Podeli:
Vrati se na vest