Sastojci:- 2-3 srednje cvekle- 50 g oraha- 150 g krem sira- 50 g parmezana- 1 beli tartuf (ili tartuf u prahu)- 1 crni tartuf (ili tartuf u prahu)- 50 g putera- 400 ml pavlake za kuvanje- 1 limeta- 1 veza peršuna- 1 list ili 1 kašičica želatina- Maslinovo ulje- So i biber po ukusuPriprema:1. Kuvanje cvekle:- Operite cveklu i skuvajte je u vodi dok ne postane mekana (oko 45 minuta do 1 sat, zavisno od veličine).2. Priprema kreme od tartufa:- Ugrejte pavlaku za kuvanje na laganoj vatri i dodajte izrendani beli tartuf. Kuvajte dok pavlaka ne poprimi aromu tartufa (oko 5 minuta). Dodajte želatin (pripremljen prema uputstvu) i mešajte dok se ne rastopi. Procedite pavlaku kroz cediljku i sipajte u ISI bocu (ako je nemate, možete koristiti i običan poslužitelj). Ostavite da se hladi u frižideru.3. Punjenje za raviole:- U posudi pomešajte krem sir, mlevene orahe, rendani parmezan, seckani peršun, maslinovo ulje, so i biber. Dobro sjedinite sve sastojke.4. Priprema cvekle za raviole:- Kada se cvekla skuva i ohladi, oljuštite je i isecite na tanke kolutove. Stavite kolutove na plastičnu foliju kako se ne bi osušili.5. Punjenje raviola:- Stavite malo punjenja između dva koluta cvekle, pažljivo pritisnite ivice da se zalepi, a po potrebi pospite malo brašna kako bi se lakše spojilo.6. Prženje raviola:- Na tiganju istopite puter i rendani beli tartuf i kratko sotirajte pripremljene raviole7. Serviranje:- Servirajte raviole na tanjir, prelijte ih kremom od pavlake i belog tartufa iz ISI boce, i na kraju narendajte crne tartufe preko svega. 
Uroševe raviole od cvekle sa crnim i belim tartufom, orasima i krem sirom - oduševile sudije!
Ova kreacija Uroša Prodanovića, očarala je sudije i izgledom i ukusom!
21.11.2024.|22:41
Izvor: Prva TV/M.K.
Podeli:
Vrati se na vest