Mnogi ljudi su ljubitelji čuvene Karađorđeve šnicle, ali kuvar Jano Sič je došao na ideju da ovom čuvenom jelu da i posnu verziju, sa ribom.- Ovaj put koristim soma, file soma, samo što manje vode da ima. Znači neki manji procenat vode da je u pitanju, da se prosuši i bitno je samo da bude što tanji file. Ako nije tanak, onda ga izlupamo, ukoliko je to potrebno da bismo mogli da dobijemo taj pravi oblik - kaže Jano, koji otkriva i šta on koristi za punjenje:- Ja koristim proso sa povrćem, koristim posni kačkavalj, premažem je prvo malo senfom, limunom i solju, u tom slučaju je na neki način malo i izmariniram i onda je punim ovim nadevima, koji su već unapred pripremljeni - navodi Jano i dodaje:- Ono što bih hteo da istaknem po pitanju ovog jela jeste da je negde ideja bila moja i upravo radim na tome da zaštitim kao svoj lični patent odnosno izum - otkriva kuvar, dajući savet da ribu u suštini možete puniti bilo kojim posnim sastojcima, samo da su pristupačni, odnosno da može lepo da se oblikuje. - Šta god da se koristi, koriste se sitniji komadi, ako se griluje povrće, može i sa grilovanim povrćem da se pravi. Šta je još Jano rekao o ovom jelu i kako izgleda priprema, pogledajte u snimku:
Ribođorđeva šnicla - NOVI HIT na slavama! Evo i KAKO se pravi
Bilo da postite ili možda pravite posnu slavu, verujemo da će se ova Ribođorđeva šnicla naći na vašoj trpezi.
18.12.2024.|10:54
Izvor: Prva/J.G.
Podeli:
Vrati se na vest