Iako su ova jela vrlo jednostavna za pripremu, postoje određeni trikovi koji mogu značajno poboljšati njihov ukus.Jedan od tih trikova je dodavanje jednog neobičnog sastojka u smesu za meso, koji može učiniti da vaša jela postanu mnogo sočnija i ukusnija.Ako želite da vaši ćevapi, ćufte ili šnicle budu sočniji, potrebno je da u smesu dodate šećer.Iako možda zvuči iznenađujuće, šećer zapravo balansira ukuse u jelu i pomaže ako su ćufte ili faširane šnicle previše slane ili kisele. Osim toga, šećer doprinosi stvaranju hrskave korice koja će učiniti jelo još ukusnijim.Važno je da ne preterate sa šećerom – dovoljno je da dodate jednu ravnu kašičicu na kilogram mlevenog mesa. Ako želite da još više poboljšate ukus, možete dodati i malo ključale vode.Ovaj mali trik će sigurno učiniti da vaša jela od mlevenog mesa budu sočnija i neodoljivo ukusna.
Ovaj SASTOJAK čini vaše jela od mlevenog mesa NEODOLJIVIM!
Recepata za jela od mlevenog mesa ima mnogo, ali među najomiljenijima su pljeskavice, ćevapi, ćufte i šnicle.
Ilustracija Foto: casanisa/Shutterstock
11.1.2025.|8:48
Izvor: klix.ba/A.Ć.
Podeli:
Vrati se na vest