Užička komplet lepinja našla se na 2. mestu liste magazina "Taste atlas", što je bio dovoljan povod da ekipa "Jutra" poseti jednu pekaru u Užicu, u gradu gde se kažu najbolje pravi ovo jelo. Dragan Lazić, vlasnik pekarske radnje, pokazao je kako se sprema "lepinja sa sve".- Poklopac (lepinje) skinemo, stavimo kajmak, razbijemo jaje. Mešamo direktno u lepinji, da sav sadržaj i ova lepinja upije. Kad završimo mućkanje, onda uzmemo i u ove krajeve ubacimo ovu kašu, da to bude sočnije - kaže Dragan i ističe da se na kraju takođe stavlja i pretop, a on se dobija od pečenja jagnjadi i prasadi.Postoji i pravilan način na koji se jede ova lepinja, a kako on izgleda, pogledajte u snimku:
OVAKO SE PRAVI KOMPLET LEPINJA! Na vrhu je liste najukusnijih jela, a postoji i pravilan način na koji se jede (VIDEO)
Postoji jedna caka koja se primenjuje, kako bi lepinja bila sočnija.
27.5.2024.|11:06
Izvor: Prva/J.G.
Podeli:
Vrati se na vest