Filip Ćirić već godinama vodi restorane "Homa fine dining" i "Homa Bistrot", a osnivač je i filme za konsalting i inženjering u ugostiteljstvu.
Filip Ćirić je po profesiji ugostitelj. Završio je Menadžment za organizaciju i poslovno sekretarstvo na Visokoj poslovnoj školi u Novom Sadu. Kroz višegodišnje iskustvo u gastronomiji, savladao je gotovo sve tehnike i metode rada i poslovanja dostojne izvrsnog ugostitelja. Godine 2016. osnovao je firmu za konsalting i inženjering u ugostiteljtvu, Mint Consulting & Engineering.
Od tada, otvorio je i koncipirao više od 50 poznatih ugostiteljskih sadržaja (F&B sektori u hotelijerstvu, restorana i ostale projekte povezane sa proizvodnjom i uslužvanjem hrane i pića) u Beogradu i inostranstvu. Njegova firma angažovana je na nekoliko značajnih projekata...
Kuvanjem se bavi profesionalno od trenutka kada se zaposlio na mestu šegrta sa 14 godina u kuhinji jednog restorana u rodnom Pirotu. Tu je savladao i usavršio tehniku obrade i pripreme mesa, rečne ribe, povrća i lokalnih specijaliteta. Oprobao se i kao bartender, ali se iz noćne smene brzo vratio u dnevnu i počeo da radi u jednom pirotskom restoranu sa dugom tradicijom.
Nekoliko godina kasnije, Filip odlazi u Beograd gde upisuje fakultet i danas živi u prestonici Srbije.
Uporedo sa školovanjem na Višoj ugostiteljskoj školi počinje da radi u tada jedinom "fine dining" restoranu u Beogradu kao pomoćni kuvar i odlazi dalje kao kuvar i batler jednom uticajnom državniku tog vremena.
Iskustvo je sticao radeći i u prvom suši baru u Beogradu, gde je prošao kroz gotovo sve pozicije: od kuvara preko suši majstora do menadžera restorana. Radio je i u tada jedinom autentičnom francuskom bistrou u Beogradu.
Sa 23 godine, otvara svoj prvi restoran - "Eklektika". Bio je ispred vremena, iako je mali broj bio onih koji su tada prepoznali Filipovu filozofiju, poput Njujork Tajmsa, Forbsa i drugih svetskih medija.
Iz znatiželje za tekstilni biznis, pravi kratku pauzu na godinu dana od ugostiteljskog biznisa, ali se brzo vraća i počinje da radi u jednom popularnom beogradskom "fusion" restoranu u kome upoznaje poslovne partnere sa kojim nekoliko godina kasnije otvara restorane "Homa fine dining" i "Homa Bistrot".
Filip je svoje bogato konsultantsko iskustvo stekao radeći, između ostalih, i za najveću hotelsku grupaciju u Srbiji "MK Hotel Resorts", kompanija "DM drogerie", "Lulu" pekare, "Perutnina ptui" i mnogim drugim individualnim i hotelskim restoranima.
Njegova strast prema gastromiji sve više raste u stvaranju inovativnih sadržaja. kroz formiranje novih metoda rada i stvaranja posebnih ukusa, kako u kuvanju tako i u pružanju usluga.