Glumica Sloboda Mićalović, koja ima ulogu u filmu, pojavila se na premijeri i pred kamerama emisije "150 minuta" otkrila da svojim životom živi pravoslavlje:

"Verujem da su nam unapred negde predodređene neke stvari, da niko od nas nije ovde slučajno i imala sam priliku da se uverim na sopstvenoj koži i u svom životu kako te stvari funkcionišu. Meni lično bez vere zaista nema života. To je nešto moje intimno. Nisam fanatik u tome niti ću bilo koga da vučem za rukav da mu kažem šta treba da radi i da li treba da posti ili ne, već pokušavam nekako svojim životom da živim pravoslavlje i da živim svoju veru", priznala je glumica, a onda se osvrnula na detalje sa snimanja u manastiru:

"To staklo koje prekriva mošti Svetog Zosima Tumanskog je bilo otvoreno. Staklo je bacalo refleks i kamera nije mogla da zabeleži tako i onda smo morali da otvorimo u jedan sagt noću... Ta energija nije nešto što sam samo ja osetila, to smo osetili svi koji smo se našli u manastiru. Dobili smo neki blagoslov u tom trenutku i to mi je nekako dalo nadu da smo na dobrom putu. Mislim da ovo treba da bude jedan u nizu filmova o našim svetinjama", rekla je Sloboda Mićalović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.