Dok mnogi sanjaju o tome da njihove pesme uvek pevaju a da karijera traje ceo život, ona je na samom vrhuncu popularnosti jednostavno nestala.

Da stara ljubav zaborava nema, pokazala je povratkom na muzičku scenu nakon dve decenije i sada je treći pobednik muzičkog takmičenja "Nikad nije kasno" – Ružica Čavić.

"Čudila sam se serijalu "Nikad nije kasno". Koliko sam volela da gledam tu emisiju, nikada sebe nisam zamišljala tamo. Jednom sam zvala Žiku Jakšića da dođe na moj nastup, ali on me je odmah pozvao u svoje takmičanje i rekao mi da dođem da pokažem šta još mogu i da pevam", priseća se Ružica i dodaje da je jako ponosna što je bila deo emisije.

I kada se udala i postala majka, Ružica ni tada nije napustila muziku. Ona već godinama nastupa sa svojim "ženskim" bendom – "One tri", koji čine njene drugarice i koleginice iz Banjaluke Maja Tatić i Ceca Vidović.

Ružica se, pobedom u emisiji "Nikad nije kasno", vraća u muzičku javnost.

"Vraćam se "punom parom". Pesama ima „nataloženih“ i snimljenih, skupljaju prašinu i mislim da je sada pravi momenat, jer naš sin je porastao i da mogu sada da nastavim karijeru".