Za nagrade “Srce Sarajeva” za TV serije na 30. Sarajevo Film Festivalu, stručni žiri je  ove godine nominovao osam serija u dve kategorije: za dramske serije i za komedije. 

U kategoriji dramskih serija dodeljuje se osam nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, za Zvezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenario (za epizodu).

U kategoriji komedija dodeljuje se šest nagrada: za najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, za Zvezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenario (za epizodu).

Nikola Trišić, jedan od glavnih junaka serije “Popadija” i stand-up komičar emisije “Reci 8” na Prvoj televiziji, počastvovan je nominacijom na ovom prestižnom Festivalu i to u kategoriji komedija – Zvezda u usponu. U ovoj kategoriji, pored Nikole je nominovana i glumica Kristina Gavrić.

Najbolji će biti proglašeni na ceremoniji dodele nagrada koja će biti održana 18. avgusta na 30. Sarajevo Film Festivalu.