Aleksandar Vučković je ovogodišnji dobitnik Sterijine nagrade za glumačko ostvarenje i priznanja za najboljeg glumca na festivalu "Petar Kočić" u Banjaluci, za ulogu Mihajla Medakovića u predstavi "Očevi i oci", kao i nagrade "Petar Banićević", koje dodeljuje njegovo matično Narodno pozorište, za uloge ostvarene u "Očevima i ocima" i "Urnebesnoj tragediji". 

- Za sedam dana su se desile tri nagrade. Još uvek nisam zapravo ni svestan šta se tu desilo, pa ćemo videti kad se malo slegne - kaže Aleksandar. 

Gradeći likove Mihajla Medakovića iz "Očeva i oca", glumac je ispitivao sindrom transgeneracijske traume. Preciznije, prenošenje emotivnog, fizičkog ili socijalnog bola, na potomke.

-  Mi u ovim predstavama pokušavamo bar na trenutak, da neko ko gleda, na neki način kaže "uf, ovo pogrešno radim, pa ću otići svom detetu i otvoriti mu malo oči i neću mu raditi što su meni moji roditelji" - navodi glumac. 

Kakvo iskustvo je imao sa pozorišnim rediteljem Jagošem Markovićem i šta je još imao Aleksandar da kaže, poslušajte u snimku: