Suđenje Aleku Boldvinu za ubistvo iz nehata počelo je 10. jula, a podršku glumcu u sudnici pružili su i njegov brat Stiven, kao i supruga Hilarija.

Prvog dana suđenja i tužilaštvo i odbrana su izneli uvodne reči poroti nudeći različita objašnjenja za događaje koji su prethodili smrti kinematografkinje Haline Hačins, na snimanju filma, u oktobru 2021. godine.

Kako se navodi, Boldvin se izjasnio da nije kriv i da nikad nije povukao obarač pištolja, kao i da je jednostavno radio svoj posao.

- Ovo je bila neizreciva tragedija, ali Alek Boldvin nije počinio nikakav zločin - rekao je između ostalog Alekov advokat, osvrćući se na jedno veoma važno, ključno pitanje, a to je kako je pravi metak uopšte ušao u filmski set.

Ipak, sudija u Novom Meksiku odbacila je tužbu za ubistvo iz nehata i prekinula suđenje glumcu Aleku Boldvinu zbog toga što je tužilaštvo, kako je sud naveo, prikrivalo dokaze o tome kako je bojeva municija završila na filmskom setu na kojem je ubijena snimateljka Halina Hačins.

Ovo je drugi put od pucnjave u oktobru 2021. godine da je slučaj protiv glumca odbačen i neće mu se ponovo suditi, prenosi Bi-Bi-Si (BBC). Advokati Boldvina su tvrdili da su policija i tužioci sakrili dokaze koji su mogli da idu u korist glumca. Ključno pitanje slučaja bilo je kako je bojeva municija završila na setu, a Boldvinovi advokati su doveli u pitanje istragu i ukazali na greške koje su napravile državne vlasti koje su obrađivale mesto zločina.

Nakon što je oružarka na setu Hana Guterez u martu osuđena na 18 meseci zatvora za ubistvo iz nehata, bojeva municija je predata policiji. Dokazano je da je bojeva municija na set stigla od dobavljača rekvizita, a ne od oružarke, ali te dokaze tužilaštvo nije pokazalo odbrani. Boldvin je nakon presude plačući zagrlio svoju suprugu Hilariju Boldvin i sestru Elizabet Kušler, a potom napustio sudnicu.

Tužioci neće moći ponovo da podignu optužnicu protiv Boldvina. Alek Boldvin bio je optužen za ubistvo iz nehata zbog pucnjave na snimanju filma "Rast" (Rust), u kojoj je ubijena snimateljka Halina Hačins. U martu je oružarka na setu Hana Guterez osuđena na 18 meseci zatvora za ubistvo iz nehata, jer je greškom stavila pravi metak u revolver koji je Boldvin koristio na filmskom setu.

Povezane vesti