Anant Ambani, sin Mukeša Ambanija, venčava se sa Radhikom Merčant, ćerkom farmaceutskih tajkuna, Virena i Šaile Merčant.

Strani mediji ovaj događaj već nazivaju "venčanjem koje svet ne pamti", a cifre koje se spominju kada je ova svadba u pitanju su vrtoglavo velike.

Mladoženjin otac, Mukeš Ambani, prema Forbsu, trenutno vredi 124 milijarde dolara.

Među svatovima primećene su rijaliti zvezda Kim Kardašijan i njena sestra Kloi, kao i bivši britanski premijeri Toni Bler i Boris Džonson. Tu su i američki rvač i glumac Džon Cena, glumica Prijanka Čopra, ali i Bil Gejts, Hilari Klinton i Mark Zakeberg koji su bili i na venčanju mladoženjine sestre 2018. godine.

Predsvadbeni ceremonijal, održan je u Mumbaju, a na njemu je pevao Džastin Biber. Kako prenose strani mediji pop zvezda je za izvođenje svoje numere "Love Yourself", dobio vrtoglavih 10 milion dolara.

Prema pisanju "The Times of India", kuvari koji rade u luksuznom hotelu "Jardin" pripremili su više od 2.500 jela koja obuhvataju japansku, meksičku i tajlandsku kuhinju.

Gosti će moći da biraju između 75 opcija za doručak i još 225 i 275 opcija za ručak i večeru. U ponudi će biti i 85 ketering opcija za tradicionalni ponoćni obrok, koji traje od ponoći do četiri sata ujutru. Nijedna stavka na jelovniku neće se ponavljati tokom celog vikenda.

Mukeš Ambani je unajmio 100 helikoptera, uključujući tri aviona Falcon-2000, da dovezu njegove goste na zabavu.

Svečana ceremonija na kojoj će gosti blagosloviti mladence održaće se u danas nakon čega će uslediti velika zabava na kojoj će, prema nepotvrđenim izveštajima, verovatno nastupiti pop zvezde Drejk, Lana Del Rej i Adel.

Buduća nevesta ima 29 godina i ćerka je milijardera Virena Merčanta, koji je izvršni direktor privatne medicinske kompanije Encore Healthcare.

Povezane vesti