Glumica Šenon Doerti, zvezda tinejdžerske serije "Beverli Hils 90210" u kojoj je glumila čuvenu Brendu Volš, preminula je 13. jula u 54. godini, nakon višegodišnje borbe sa rakom dojke.

Tokom dugogodišnje agonije bila je optimistična, hrabra i savesna, a jednom prilikom je govorila i o tome da se već suočila sa svime i da je spremna na najteži ishod, te da jedino želi da olakša svojoj majci.

Sanjala je o životu na imanju u Tenesiju gde bi udomljavala konje, ali nažalost, nije dočekala ostvarenje tog sna, iako je bila veoma blizu.

U podkastu "Let's Be Clear" ispričala je da se priprema za odlazak tako što se rešava starih i bespotrebnih stvari, ali i priznala da joj je bilo jako teško da se odrekne svog sna.

"Mama mi je u ovom trenutku prioritet. Znam da će joj biti teško ako umrem pre nje i zato želim da joj olakšam neke stvari. Ne želim da joj nakon moje smrti ostane gomila problema kojima mora da se bavi, ne želim da ima garaže pune nameštaja...", govorila je Šenon.

I tako je i uradila. Otišla je u svoj dom u Tenesiju i spakovala sve što je trebalo - donirala, prodala... A najteže joj je tada palo što ovog puta zaista odustaje od svog sna.

"Bilo mi je jako teško i emotivno, jer sam imala osećaj kao da odustajem od svog sna da tamo izgradim svoje imanje; kuću za sebe i kuću za moju mamu; i da se jednog dana preselimo i živimo s konjima. Plakala sam dok sam se pakovala, osećala sam se kao da odustajem... I pitala sam se da li to znači da odustajem od života? Mama mi je govorila da ne moram to da radim, ali ja sam morala...", ispričala je i dodala da joj je to prihvatanje kraja života donelo mir i spokoj, jer je shvatila da ne mora da se pridržava istih stvari da bi nastavila sa životom.

S rakom dojke borila se od 2015. godine. Preminula je 13. jula 2024. godine.

Povezane vesti