Verica Rakočević svojim kostimima već decenijama osvaja brojne modne piste Evrope, ali priznaje da u početku nije bilo tako lako.

"To je bilo vreme kada je u gradu bio samo jedan butik. Tada sam radila kao referent za arhivu u Zavodu za zaštitu spomenika i meni je bilo dosta. ’Ubijao’ me taj posao. Imala sam ozbiljnu anksioznost“, priseća se Verica i priznaje da je u svet mode ušla sasvim slučajno.

Završila je srednju tekstilnu školu, a radnju je otvorila 1983. godine i godinama sebe nije nazivala kreatorkom, već vlasnicom butika.

Pored njenog biznisa, u medijima se često piše i o njenom braku sa 35 godina mlađim kompozitorom Veljko Kuzmančevićem, ali na to supružnici nikada nisu obraćali pažnju.

Malo ko zna da je Verica Rakočević u  mladosti bila zemaljska stjuardesa.

"Nije me interesovalo da letim. Do sedmog meseca trudnoće sam radila na aerodromu. Elena i sad voli taj miris kerozina“.

Ističe da nije imala strah od letenja, već samo da joj to nije bio cilj, a gostujuću u emisiji "Uz kafu sa..." voditeljki i glumici Seki Sablić je priznala kako je završila u Jatu.

"Završila sam defektologiju, maloletničku delikvenciju i nisam mogla da se zaposlim u struci. Pošto sam stanovala na auto-putu, to naselje se zvalo Radio stanica, i onda mi je aerodrom bio blizu. Nikad nisam želela da letim, da budem toliko dugo odvojena od deteta", rekla je Verica.

Povezane vesti