Za najbolji ekološki TV film nagrada je pripala Ani Rajković, novinarki ,Exploziv'-a, za priču o selu u kojem se nalazi najveće stanište roda južno od Save i Dunava.

,Rode su najpre donele sreću selu, a onda i meni, jer je ovo prva nagrada koju sam dobila za film iz oblasti ekologije. Zato mi je posebno draga'- kaže višestruko nagrađivana Ana Rajković.

Za originalnu filmsku priču, TV film ,Selo Gonje', priznanje je dobila Marijana Stevanović, dok su za očuvanje kulturnih vrednosti priznanja pripala Mariji Vukićević za TV film ,Selo na štulama' i Zoranu Maksimoviću, dopisniku Prva TV iz Novog Pazara, za TV film ,Teferidž'.

Za promociju prirodnih lepota Srbije u TV filmu ,Rtanj' stručni žiri priznanje je dodelio Katarini Milovanović, dok su u kategoriji ,Etno kultura života na selu', za poseban doprinos dokumentarnom filmu priznanja dobili Milan Katanić, Tijana Nikolić, Milica Milojević i Maja Obradović. 

Za TV film ,Krčedinske ade' i poseban doprinos ekološkom filmu, priznanje je dobio i Dragan Panić, novinar B92.

,Za ovogodišnji festival prijavilo se 42-je autora sa 60  filmskih i televizijskih emisija, pa je konkurencija  bila veoma jaka. Verujem da je stručni žiri odabrao najbolja dela, ali to uopšte nije bio lak posao', kaže Slaviša Krstić, osnivač i organizator festivala.

Festival u Vrmdži, selu nadomak Rtnja, održava se na otvorenoj pozornici, podno Latin grada, i jedini je takve vrste u Srbiji.
 

Povezane vesti