Umro je u Splitu posle jednogodišnje borbe s karcinomom pluća, a nakon održane komemoracije, pa ispraćaja iz splitske luke, kantautor je prevezen u Velu Luku, gde je sahranjen 1. avgusta.

Za sobom je ostavio brojne pesme koje njegovi fanovi dan-danas vole da čuju; među njima su svakako "Cesarica", "Galeb i ja" u kojoj se pronašao, kako je svojevremeno priznao, te je smatrao najboljom, "Magdalena", "Našoj ljubavi je kraj"... Ali i "Dva put san umra", koja isprva - uopšte nije bila namenjena njemu.

"Zvao me je da je čuvam za njega!"

Jednom prilikom, tekstopisac Vjekoslava Huljić ispričala je baš to tokom izvesnog televizijskog pojavljivanja. Hit "Dva put san umra" bio je namenjen "Magazinu", a nakon smrti Olivera - Tonči Huljić u njegovu čast snimio je instrumentalnu obradu iste numere.

- Taj je tekst bio u muškom rodu, a prebačen u ženski nije imao tu snagu i jačinu kao muški glas. Oliver se odmah zaljubio u tu pesmu, zvao me je da je čuvam za njega - kazala je u "Dobro jutro, Hrvatska" Vjekoslava onda, govoreći o jedinoj svojoj pesmi koju je, na kraju, otpevao Dragojević.

- Uvek znam za koga pišem i trudim se da svakome to najbolje uradim. Uvek pišem kao da mi je to prva pesma - dodala je ona.

„Živote moj, dva put san umra, umra za njon. Prvi put kad san je vidija ja, drugi put kad je otišla. Živote moj, dva put san umra, umra za njon", glasi delić ove pesme.

 

Povezane vesti