Nemo je rođen 1999. godine u Bilu, malom gradu u Švajcarskoj u kojem se pričaju i nemački i francuski. Svira violinu, bubnjeve i klavir.

Popularnost je stekao 2016. godine, praktično preko noći, nakon što je njegov video sa švajcarskog takmičenja postao viralan na društvenim mrežama. Izdao je od tada dva albuma, a sedam pesama našle su se na nacionalnim top listama.

Bio je učesnik šoua The Masked Singer u Švajcarskoj u sezoni 2021/22 i maskiran u pandu zauzeo je peto mesto.

Nemo je i jedna od dve nebinarne osobe na ovogdišnjoj Evroviziji, što znači da se ne deklariše kao pripadnik jednog od dva pola.

"Drago mi je da znam da ove godine nismo sami i da smo zajedno u ovome. Imamo toliko toga zajedničkog i razumemo se i možemo da podelimo svoja iskustva jedni sa drugima. Veoma smo zahvalni na tome. Važno je da ove godine možemo da se predstavimo ljudima jer ima toliko umetnika kao što smo mi", rekao je Nemo na konferenciji za novinare.

Nemo je u neizvesnoj završnici pobedio zahvaljujući glasovima žirija. Naime, od publike je Švajcarska dobila 226, Hrvatska 337 poena. Međutim, Nemo je od žirija dobio 365 poena, dok je Baby Lasagna iz Hrvatske dobio 210 poena.

Povezane vesti