Rezultat Teya Dore je među slabijim rezultatima Srbije, koja je na "Evroviziji" debitovala pre 17 godina i odmah - pobedila.

Tada nas je predstavljala Marija Šerifović sa pesmom "Molitva", a u godinama koje su usledile naša zemlja nije imala više nijednu pobedu.

Marija, međutim, nije imala najviše poena od svih naših predstavnika.

Konstrakta je pre dve godine, kad je završila peta u finalu, dobila 312 poena, dok je Marija svojevremeno dobila 268 od evrovizijske publike, što je tad bilo dovoljno da pobedi.

Željko Joksimović je 2012. godine sa pesmom "Nije ljubav stvar" osvojio 3. mesto, što je još jedan top 5 rezultat naše zemlje na "Evroviziji".

Upravo njih troje su najviše osvetlali obraz Srbije na ovom takmičenju, dok je bilo i onih koji su prošli kao bosi po trnju.

Srbija samo tri puta nije prošla u finale, kad nas je predstavljao Marko Kon, a potom Moje 3 (Sara Jo, Mirna Radulović, Nevena Božović) i Tijana Bogićević. Ipak, pomenute četiri pevačice su imale nešto lošiji rezultat od Marka u polufinalima, pa su one donele našoj zemlji najgori rezultat na rang listi (11. mesta u polufinalima).

Povezane vesti