Poznati se na društvenim mrežama opraštaju od Bore, a među prvima na Instagramu oglasio se pevač Željko Joksimović.

Joksimović je na svom Instagram storiju objavio Borinu fotografiju uz poruku: Malo je reći, hvala... Srećno ti nebo, genije - poručio je Željko.

Vest o Borinoj smrti potresla je i muzičara Aleksandra Milića Milija. On se od Đorđevića oprostio na društvenim mrežama.

- Dragi Boro, hvala ti na detinjstvu u kom si nam ti otvorio rock n roll i vezao nas za tvoju umetnost zauvek. Hvala ti za tinejdžerske dane kada smo kroz tvoje stihove i energiju otkrivali šta sve sme da se kaže, kako čovek treba da drži do svojih stavova, javno ih iznosi oslikavajući društvo u kojem smo živeli i koliko god oni šokantni bili, naučio si nas da biti hrabar je vrlina i potreba svakog umetnika - napisao je Mili, pa dodao:

- Hvala ti za zrelost gde si pravu ljubav slikao realno bez kalkulacija i romansiranja tačno onakava kakva je velika, beskrajna, često surova, ali beskompromisna u nameri da ovaj svet učini boljim. Hvala ti na poeziji o vetrovima našeg vremena koja nas je esto nasmejala, ali koja je u formi sociološke satire ostavljala dubok trag za razmišljanje i hranila slobodu razmišljanja i govora kojoj si posvetio svoj život i nama je nesebično prenosio. Hvala ti i danas kad te nema više što smo živeli u tvoje vreme. Počivaj u miru veliki dečače, nisi otišao, pesama imamo da ih otkrivamo ponovo i ponovo... - zaključio je muzičar.

Goran Šepa, frontmen grupe "Kerber", u "Jutru" na TV Prva govorio je o prijateljstvu sa Borom.

- Ne znam koliko mogu u nekom kratkom vremenu nešto da kažem o Bori, o njemu treba da se priča danima. To je takva produktivnost bila, brzina misli, dobar drugar, četrdesetak godina smo se družili kroz muziku, imamo sreću da čak imamo zabeleženu zajedničku pesmu Kebera i Bore Čorbe, "Čovek od meda", koja će se još mnogo godina slušati, a i nekoliko tekstova je on iznedrio i dao Kerberu - rekao je Gale, a detaljnije u videu u nastavku teksta.

Muzičar Đorđe Davić u razgovoru za "Jutru" na Prvoj televiziji, govorio je o prijateljstvu sa legendarnim Borom Đorđevićem, a detaljnije o tome pogledajte u videu u nastavku teksta.

Vest o smrti su saopštili na zvaničnom nalogu Riblje čorbe na Fejsbuku.

Poštovani prijatelji, sa tugom i žalošću obaveštavamo vas da nas je napustio naš prijatelj i brat, Borisav Bora Đorđević. Počivaj u miru dragi naš Boki - piše u objavi.

Podsetimo, proslavljeni muzičar je veće neko vreme bio u bolnici u Sloveniji. Borio se sa teškom upalom pluća i hroničnom opstruktivnom bolešću pluća, zbog čega je bio i na respiratoru.

Povezane vesti