Žika je u razgovoru za Grand priznao da konačno sprema zasluženu nagradu za svoje odeljenje, a otvorio je dušu i priznao kako se upustio u voditeljsku profesiju.

-Jedva čekam da krene nova sezona – rekao je vidno raspoložen Žika na početku razgovora za Grand i otkrio da li će imati nekih novina u ovogodišnjem izdanju popularnog šoua.

- Hoće, kako neće. Ima mnogo novina. Mnogo novih kandidata. To su jedine i prave novine kod nas – naglasio je Žika.

Autor gledanog koncepta priznao je i da je leto iskoristio za odmor koji mu je bio preko potreban, i da se vratio svež i puin energije.

- Iskren da budem uspeo sam i da se odmorim. Bilo je to dinamično leto, ali sam uskladio malo odmora, pa malo druženje. Proveo sam vreme sa mojim prijateljima, dragim ljudima i baš mi je bilo lepo – rekao je Žika.

Nedavno su se na Instagramu pojavile i slike sa primorja, gde se on našao u društvu Bobe Živojinovića.

- Jeste, i sa Bobom, i sa Banetom… Imam mnogo prijatelja širtom cele obale, od Crne Gore pa skroz do Slovenije. Kada krenem obiđem moje drugare i zaista mi je bilo super – objasnio je Jakšić.

Žika se osvrnuo i na dugo najavljivanu ekskurziju koju je obećao njegovom odeljenju iz emisije.

- Vodimo ih na Župsku berbu. Najozbiljnije. Već sada krajem septembra vodim celo odeljenje na fontanu vina. Idemo da jedemo vola i da pijemo vino. Na primer – podelio je Žika lepe vesti za svoje verne pratioce iz publike.

On je naglasio da je ove jeseni i poseban razlog zašto će ekskurzija konačno biti realizovana, jer počinje jubilarna sezona.

- Slavimo. Deset godina su čekale i zaista to treba nagraditi – dodao je voditelj.

Žika je priznao i da nije ni pomišljao da će „Nikad nije kasno“ trajati toliko dugo u momentu kada je započinjao rad na emisiji.

- Tada niko nije razmišljao o tome. Kada smo počinjali, najiskrenije, vrlo nam je bilo važno da se emisija uopšte ostvari. Da se snimi prva, druga, treća epizoda. Niko tada nije gledao toliko unapred. Ali sada sa ove distance, zaista sam srećan i zadovoljan. Hvala Bogu dragom što nam je pružio priliku da napravimo jednu ovakvu emisiju koja je puna lepih osećanja – ispričao je Žika i otkrio na šta je najzadovoljniji kada je reč o ovoj emisiji.

- Ponosan sam zato što sam odoleo nekim uticajima sa strane kako emisija ne bi krenula u nekom drugom pravcu usiljenog šou programa, već što je zadržala tu izvornu formu iskrenosti. Držimo se tih lepih vrednosti koliko je god to moguće i u tome smo unikatni. To su ljudi prepoznali, i na to sam ponosan – istakao je Žika.

Emisija koju je osmislio pre deceniju zadržala je identičan koncept, a odluka o smenjujućim članovima žirija iz raznih profesija bila je, pokazalo se, pun pogodak.

- To je bio koncept od samog početka. Jednostavno ima mnogo ljudi, koji prvenstveno imaju dobru dušu i koji su i upešni. Nije to da se svi razumeju u muziku, već je koncept bio da ne bude stalni žiri, već da smo Mare bude stalni član, a ostali da se menjaju. Na kraju krajeva, muzika se ne pravi za muzičke stručnjake, već za obične ljude koji to slušaju. I to je jedan osećaj i senzibilitet prem muzici. Uopšte ne mora neko da bude stručnjak da bi doživeo muziku na pravi način – objasnio je autor emisije.

Proteklih devet sezona iznedrilo je dosta pobednika, a Žika je otkrio da li je u kontaktu sa njima i danas.

- Nije da se nešto stalno čujemo, ali čujemo se povremeno. Zato što recimo snimaju neke pesme, pa dolaze u Grand produkciju, pa se reklamiraju. Ponekada me zovu i za neki savet, ali nije to sada da se svakodnevno čujemo i da je to druženjeu tom smislu – rekao je on.

Kada je reč o pobednicima, Žika je otkrio i da li se dogodi da njegovi favoriti trijumfuju odlukom žirija i publike.

- Često se podudari, a često i ne. Jer doživljavaj muzike jednog ćoveka je subjektivan. Svako to doživljava na svoj način. Neko više gleda tehniku pevanja, drugi obraćaju pažnju na kompletnu sliku. Ali moram da priznam da nisu velike razlike između onih za koje ja mislim da će da pobede i pobednika koje odrede gledaoci ili žiri – priznao je Žika.

S obzirom da je danas već punih deset godina uspešan voditelj, a prethodno je bio izuzetno uspešan muzičar, Žika je otkrio i da li mu je lagodnije u ovom „novom zanimanju“.

- I sviranje je zanat. I zanatski moraš da znaš. Ja kada sam se upustio u avanturu voditelja zaista o tome nisam puno znao. Međutim, ja sam za stolom u kafani stalno voditelj. U tom smislu ja sam imao taj neki dar i defintivno meni ta profesija ne predstavlja neki veliki problem. Ja se nosim sa tim i ono što stalno potenciram to je da ne razmišljam puno kad pričam. Prosto, to izlazi iz mene i verovatno se ta iskrenost i prepoznaje. Nisam opterećen time da li mi je na primer bolji levi ili desni profil i koliko ću sad ja da budem nešto posebno pametan. Prosto pustim da pričam ono što mislim i otprilike da se ljudima to i sviđa. Nekada ja lupim i neku glupost, pa šta. Svi to radimo – ispričao je Žika i naglasio:

- Verujem da svi radimo nekad gluposti u životu. Lupe po nekad svi, lupim i ja, pa šta. To je sve ljudski.

Povezane vesti