Sudije Branko, Nenad i Filip su odmah, nakon što su pozdravile takmičare, odmah objasnili pred kakvim izazovom se svi kuvari amateri nalaze. U petoj epizodi, takmičari su imali zadatak da naprave čak 23 lanč paketa, koja podrazumevaju predjelo, glavno jelo i dezert. Kuvaju za pripadnike “zlatnog doba”, odnosno za naše najstarije sugrađane – penzionere koji žive u staračkom domu.

Na samom početku, MasterChef sudije su Milana i Uroša izabrale za vođe, uz objašnjenje da su njih dvojica do sada imali vremena da sagledaju svakog takmičara i upoznaju njihove prednosti i mane. Takođe, mnogi takmičari su se usaglasili da su i Milan i Uroš važe za vrlo jake i samouverene ličnosti.

Milan je bio vođa crvenog tima, dok je Uroš bio na čelu plavog. Timove su birale vođe, prema logici koga ne žele u svom timu – prosleđuju suparničkom!

Milan je u početku predvodio Anju, Bojana, Boška, Marka, Lauru, Ninoslava, Milu i Ljubomira, dok je Uroš, kao predstavnik plavog tima, kuvao zajedno sa Milicom, Aleksom, Željanom, Jelenom, Tatjanom, Stefanom i Filipom.

Za kuvanje su imali 60 minuta, pripremajući tri jela – predjelo, glavno jelo i dezert, dok im je prodavnica radila non-stop.

Takođe, tim koji je ranije završio jedan od jela, imao je pravo na specijalnu karticu, odnosno prednost.

Oba tima su tokom kuvanja ostvarili po jednu prednost. Nakon što je plavi tim, na čelu sa Urošem, prvi servirao potaž kao predjelo, ostvarili su pravo da zamene dva člana svog tima sa članovima iz suparničkog. Uroš je odlučio da Stefana i Aleksu zameni sa Boškom i Milom.

Kasnije je i crveni tim ostvario prednost kada su prvi servirali pečene kruške sa mascarpone sirom kao dezert i tada su dobili šansu da izaberu čak četiri člana iz plavog tima, koji će na 10 minuta morati da budu isključeni iz procesa kuvanja.

Lanč paket plavog tima bio je potaž od celera kao predjelo, file pastrmke kao glavno jelo i za dezert su poslužili sutlijaš sa karamelizovanom breskvom i nanom.

S druge strane, crveni tim se odlučio za supu kao predjelo, glavno jelo su poslužili pilav sa batakom I karabatakom, dok su za penzionere u staračkom domu pripremili poširanu krušku sa malo limuna i mascarpone sirom.

U petoj epizodi glasove nisu davale samo sudije, već i penzioneri u domu, koje su posetili Milan, Uroš, Anja i Željana, kao predstavnici svojih timova.

Zajedničkim brojanjem glasova sudija i starih lica za pobednika je izglasan crveni tim, a kako je to izgledalo, pogledajte u nastavku:

Povezane vesti