Ajka (67) iz Bihaća, profersorka klavira, stigla je u šou veterana kako bi zaokružila svoju višedecenjsku muzičku karijeru, ali i ispunila želju pokojne mezimice - da nastavi da se bavi pevanjem.

Čim je takmičarka stala na scenu publika ju je dočekala višeminutnim aplauzom, kada su joj krenule suze na oči zbog sećanja na ćerku Donu koja je izgubila bitku sa najtežom bolešću.

- Niko nije izazvao ovakvu vrstu emocije... Naime, moja draga prijateljica, tvoja ćerka Dona Ares nas je napustila pre 7 godina i normalno da je to velika tuga za tebe i za sve koji su je poznavali. Ostavila je trag svojim prelepim pesmama, nadasve ostavila je trag kao dobar čovek – sa knedlom u grlu rekao je Žika.

– Ona će živeti i ja kad odem, i njena dela, a mi smo svi ovde privremeno – rekla je Ajka, i dodala:

– Ne daj Bože doživeti tu bol koju sam ja doživela. Preživela sam sve oblike tuge, delujem jako i jaka sam ličnost ali sam veliki emotivac. Imale smo planove da radimo i snimamo zajedno, napravile smo i studio u kući - prisetila se takmičarka.

Ajkin lek za bolnu dušu svakako je pesma, i mada nije imala snage za pevanje nakon gubitka deteta, prijatelj psihijatar dao joj je savet da sa muzikom nastavi, jer će joj vremenom pomoći, te je zahvaljujući tome i stupila na scenu.

Takmičarka se predstavila pesmom “Zelene oči“ Hanke Paldum, a na kraju izvođenja dobila je snažan zagrljaj voditeljke Dragane Katić.

- Kad pričamo o uspomenama, od njih se i živi, zbog njih se i ide napred. Vi ste došli na pravo mesto, ovde i stvaramo uspomene – emotivan je bio Saša Milošević Mare.

- Ja bih rekla da ova emisija ima toliko snažne poruke, a vama da se zahvalim što ste našli snage da nam prenesete jednu od najglasnijih poruka - poručila je Anja.

Ajka se zahvalila na toplim rečima i istakla da bi je bilo sramota da posle svih padova i tuga, pored još jedne ćerke i unuka nije ustala i preživela.

- Veoma ste hrabra žena... Imao sam zadooljstvo da poznajem vašu ćerku i šta da vam kažem, mogu samo da naslutim šta se prošli. Pevajte za nju i za drugu ćerku i unuke koje imate - zaključio je Daša.

Nastup Ajke Kolaković u „Nikad nije kasno“ pogledajte u videu ispod (38:05):

Povezane vesti