Sastojci za donji sprat čoko lešnik torte:Kora:8 belanaca8 kašika šećera1 kašika branša10 kašika mlevenog pečenog lešnikaFil:Mleko 500mlGustin 60gKakao 15gŽumanca 3komŠećer 120 gČokolada crna 200 gAroma vanilePuterŠećer u prahuPriprema:Umutiti belanca i šećer u čvrst sne. Dodati kašiku branša i mlevene lešnike. Sve zajedno sjedinitimarisom/ špatulom i staviti na pek papir da se peče 15-17 minuta na 180 c.Mleko i šećer skuvati i dodati aromu vanile.Umutiti žumanca malo mleka (100ml), gustin i kakao. Kada je mleko vrelo sipati u ciniku gde sužumanca i gustin, promešati i vratiti sve zajedno u šerpu da se fil ukuva dok se ne dobije željenagustina. Kada je fil skuvan, dodati iseckanu čokoladu i sjediniti. Prekriti PVC folijom i ostaviti da sedobro ohladi u frižideru.Umutiti puter i 2 kašike šećera u prahu i ohladjeni fil dodati u puter malo po malo i polako sjediniti.Iseci 3 kore i ređati kora, fil, kora, fil i između posuti seckanim pečenim lešnicima. Ostaviti u frižiderda se dobro stegne.Sastojci za voćnu tortu gornji sprat:Kora 14 jaja150 g šećera130 g branša20 g kokosovog branšaPola kesice praska za pecivoKora 24 belanca100 g šećera30g kokosovog branšaFil od bele čokolade:Mleko 500mlGustin 60gŽumanca 3komŠećer 120 gČokolada bela 100 gCardamomAroma vanileMaskarponeSlatka pavlakaFil maskarpone:250 g maskarpone sira100 ml slatke pavlake20 g šećera u prahuFil maline:Maline 300 g4 kašike šećeraKorica limuna20gr gustinaPriprema:Smrznute maline sa 4 kašike šećera staviti da se ukuvaju. Dodati koricu limuna. Kada voda polakoispari izvaditi koricu limuna i dodati kašiku gustina sa malo vode. Staviti da se hladi.Maskarpone, šećer u prahu sjediniti sa umućenom pavlakom dodati u maskarpone.Deo maskarpone krema (2 kašike ) sačuvati za dodavanje u fil od bele čokolade. Ostatak pomešati saohlađenim džemom od malina.Mleko i šećer skuvati i dodati aromu vanile.Umutiti žumanca malo mleka (100ml), gustin i kakao. Kada je mleko vrelo sipati u činiju gde sužumanca i gustin, promešati i vratiti sve zajedno u šerpu da se fil ukuva dok se ne dobije željenagustina. Kada je fil skuvan, dodati iseckanu belu čokoladu i sjediniti. Prekriti strec folijom i ostavitida se dobro ohladi u frižideru. Kada se fil rashladi dodajemo deo maskarpone krema.Ređate prvu koru, zatim fil od bele čokolade pa fil od malina, zatim kora 2 fil od bele čokolade, fil odmalina, dodajemo još jednu koru 1 i završavamo sa filom od malina.Dekoracija: donja torta fondan pastai slatka pavlaka. Voće - maline i borovnice. 
Čokoladna svadbena torta sa lešnikom i malinama - toliko ukusna da je sudija Filip "počistio" sve iz tanjira
Torta je oduševila mladence, ali i sudije, naročito Filipa koji je pojeo sve iz tanjira!
24.10.2024.|22:33
Izvor: prva.rs
Podeli:
Najčitanije
NEDELJNI HOROSKOP OD 21. DO 27. OKTOBRA: Bikovima prija osećaj SLOBODE, dok Lavovi ne mogu da pronađu izlaz iz PROBLEMA!
Zavirite u nedeljni horoskop od 21. do 27. oktobra i saznajte šta zvezde predviđaju vašem horoskopskom znaku!
20.10.2024. 12:00
4 horoskopska znaka koji će prokljuviti svaku vašu laž
Ovi horoskopski znaci su takoreći "ljudski detektori laži".
19.10.2024. 13:30
Voditelj u suzama - ostao bez glasa: Rekao sam vam da će ovo da se desi... Izvinite, molim vas! (VIDEO)
Miloš Urošević ostao bez glasa dok se kroz suze izvinjavao svom gostu Anđelku Aćimoviću, ocu tragično ubijene Angeline...
18.10.2024. 14:40
Za ova 3 znaka novembar je presudan: Povišica ili otkaz?
Novembar će doneti velike promene u finansijama i karijeri za ova tri horoskopska znaka.
21.10.2024. 13:00
Anamaria Babičković OTVORILA RESTORAN u društvu OVOG sudije MasterChef Srbija!
Anamaria Babičković, finalistkinja prve sezone MasterChef Srbija, otvorila je restoran.
20.10.2024. 8:44