Sastojci:Svež beli i crni tartufCrni tartuf u uljuBeli šampinjoniBraon šampinjoniBukovačaCrni luk - 1/2 manje glavicePekorino romanoParmezan (parmesano reggiano)Krem sir (Philadelphia)Belo vino - 30 mlBelo brašno T-400 mekoJaja x 3Sitna soBiberVodaMaslinovo uljePuterSveža žalfija Pasta testo:Izmeriti 100 g brašna i dodati prstohvat soli pa promešati.Odvojiti jedno żumance.Na čistu radnu površinu napraviti bunar od brašna i u sredinu staviti žumance i dve kašike vode, dve kašike ulja. Viljuškom iznutra mutiti smesu pa nastaviti rukama. Mesiti dok se smesa ne sjedini - oko 5-6 minuta. Uviti u streč foliju i ostaviti da odstoji minimum 25 minuta, idealno 30.Pasta punjenje:Sitno naseckati crni luk, i po 2-3 pečurke svake vrste - bukovaču, braon i bele šampinjone. Na tiganju ugrejati dve kašike maslinovog ulja. Ubaciti crni luk i sotirati 2-3 minuta. Dodati pečurke i pobiberiti po ukusu. Dodati samo prstohvat soli, da pečurke puste vodu. Pržiti još 2-3 minuta. Naliti sa belim vinom i pržiti dok vino ne ispari. Smesu prebaciti da ubrus papir kako bi se ocedio višak masnoće. U činiji pomešati 5 kašika krem sira, pečurke i luk pa narendadi kašiku pekorina i kašiku parmezana. Narednadi svež beli tartuf i dodati u smesu. Na sitno iseckati crni tartuf iz ulja i dodati u smesu uz dodatak 1 kašike ulja u kom su bili u tegli. Odvojiti jedno žumance sa strane.Priprema raviola:1. Testo koje je odstojalo premesiti na povrašnjenoj površini.Istanjiti mašinom na 1mm ili najmanje podešavanje tako da se blago provide prsti ispod testenine. Kružnim kalupima izvući krugove testa.2. Razbiti jedno žumance i umutiti u posebnoj činiji pa prvi krug testa po ivici premazati žumancetom. To će biti lepak za gornji sloj paste.3. Na sredinu kruga staviti krem sir punjenje, tako da u sredini ostane rupa za žumance. Pažljivo staviti žumance u sredinu. Prekriti drugim krugom testa i nežno izbaciti sav vazduh. Proveriti da su ivice zalepljene.4. Kuvati u slanoj ključaloj vodi 2 minuta, tako da se testo skuva a žumance ostane tečno.5. U tiganju ugrejati dve kašike putera i dodati 3-4 lista sveže žalfije da se puter aromatizuje. Kuvanu ravioli prebaciti u puter i zalivati 1 minut.Servis:U manji duboki tanjir staviti kašiku putera od žalfije i ulje od tartufa. Dodati raviolu preko. Narendati pola manjeg svežeg belog tartufa preko, i tanko isečen list sveže žalfije.Prijatno!
Raviola punjena jajetom sa crnim i belim tartufom, krem sirom i pečurkama
Ovaj recept Anje Đukić veoma se dopao sudijama!
21.11.2024.|22:41
Izvor: Prva TV/M.K.
Podeli:
Najčitanije
Da li je na pomolu PRVA MASTERCHEF SVADBA? „Evo, sada ćemo da otkrijemo ekskluzivu...“
O simpatijama između Anje i Boška ne prestaje da se priča i konačno su progovorili o tome
20.12.2024. 21:27
PROGRAM PREKINUT zbog VANREDNE VESTI! Oglasila se Ana Mitić!
MasterChef specijal prekinut zbog prijave A.Đ. Evo o čemu je reč...
20.12.2024. 21:23
NEDELJNI HOROSKOP OD 23. DO 29. DECEMBRA: Jarčevi, tišina u vezi nije rešenje; Vage, odlična nedelja za flert; Strelčevi "pogledajte" malo kroz prste
Donosimo vam nedeljni horoskop u kom možete saznati šta vas čeka u danima koji su pred vama...
22.12.2024. 12:48
Mila govorila o vegetarijancima, pa objasnila: Zbog deteta trenutno nisam u mogućnosti da razdvajam hranu
Milini i Anjini stavovi su oduševili Boška, koji je takođe imao jasnu poruku.
20.12.2024. 21:39
Da li MasterChef sudije kuvaju kod kuće?
Saznali smo i neke pikanterije sa snimanja - pogledajte!
20.12.2024. 22:14