Sastojci:- kupus listovi- crni luk- beli luk- aleva paprika - so i biber- dimljena svinjska rebra- majčina dušica- zrna kleke- krompir- neutralna pavlaka- puter- goveđi bujon- suvo crveno vino- karanfilić- filadelfija sir- grčki jogurt- limunov sok- renPriprema:Listove kupusa oprati, iseckati sitno, bez tvrdog dela lista. Na masti dinstati glavicu crnog luka, dodati kupus, beli luk, slatku alevu papriku, biber/so. Naliti sa malo vode, poklopiti i krčkati.Dimljena svinjska rebra 10-ak minuta kuvati u vodi, oprati i dodati kupusu. Dodati i majčinu dušicu i par zrna kleke, naliti vodom, prekriti alu folijom i peći u rerni 50-ak minuta na 200C. Nakon toga, skinuti foliju, dodati još malo paprike ili ako fali još nešto od začina i peći 20-ak minuta na 180C.Svinjski file: Odstraniti žilice sa filea, otvoriti file kao “knjigu”, istanjiti, posoliti i pobiberiti, pa preko ređati pančetu i preko pančete suve šljive. Urolati, uviti koncem, između konca staviti začinsko bilje (ruzmarin/žalfiju). Peći kratko u tiganju sa svih strana, pa prebaciti u rernu na 175C, dok meso ne dostigne temperaturu od 62-65C.Krompir staviti da se kuva, kada je gotov, provući ga kroz šinou, dodati puter i malo pavlake, soli po ukusu. Struktura pirea treba da bude svilena.Red wine sos: Redukovati goveđi bujon i odvojeno redukovati suvo, crveno vino uz 2 karanfilića. Kada je gotovo, odstraniti karanfilić, bujon dodati vinu, kada se malo prohladi dodati i komad putera, so/biber po ukusu.Krem fresh: Blago ulupati pavlaku, dodati malo filadelfije sira i grčkog jogurta. Limunov sok, so, biber i ren po ukusu (ren treba da preovladava).Servis: Na krugu od podvarka, nasloniti po tri komada svinjskog, rolovanog filea, preko puta pire iz dreser kese, između njih staviti sos, a pored podvarka krem fresh od rena. 
PODVARAK sa rolovanim svinjskim fileom i sosom od crvenog vina
Mila Spasić je u finalu "MasterChefa" predstavila glavno jelo koje je nazvala "Podvarak sa rolovanim svinjskim fileom i sosom od crvenog vina".
Foto: Prva
13.12.2024.|22:24
Izvor: prva.rs
Podeli:
Najčitanije
NEDELJNI HOROSKOP OD 10. DO 16. MARTA: Bikovima se savetuje da budu OPREZNI U LJUBAVI, dok Blizance očekuje susret sa BIVŠIM PARTNEROM!
Pogledajte nedeljni horoskop od 10. do 16. marta i saznajte šta vam zvezde poručuju u narednim danima.
9.3.2025. 11:57
SUPROTNOSTI koje se zaista PRIVLAČE: Kom horoskopskom znaku NE MOŽETE DA ODOLITE?
Ovi znakovi su toliko različiti, a toliko se uzajamno privlače da mogu ostvariti najvatrenije veze.
9.3.2025. 20:00
Stiže TREĆA SEZONA MasterChef Srbija: Nove epizode svetski popularnog kulinarskog nadmetanja USKORO na programu Prve televizije!
Prva televizija uskoro će obogatiti svoj program novom, trećom sezonom omiljenog kulinarskog nadmetanja "MasterChef Srbija".
12.3.2025. 12:00
Preminuo glumac kog svi pamte po ulogama u "Tesnoj koži" i "Žikinoj dinastiji"
Pamtićemo ga po brojnim ulogama.
7.3.2025. 9:12
NEDELJNA ASTRO PROGNOZA: I RETROGRADNI MERKUR, I PUN MESEC I POMRAČENJE! Ova 4 ZNAKA nek se pripaze...
Čeka nas prava PLANETARNA GUŽVA!
10.3.2025. 15:51