Kako da znamo šta je realna cena, ali i kako da pripremimo automobil za put, objasnio je Čedomir Brkić, najtrofejniji srpski automobilista, gostujući u emisiji "Jutro" na Prvoj televiziji.

Kako da znamo da nismo prevareni i što se tiče cene i što se tiče toga da li nam je neko dobro servisirao automobil?

"Trebalo bi ići kod onog servisera kod kog idemo i inače i u kog imamo poverenja. Vozači koji voze nova vozila idu u ovlašćeni servis i tu nema dileme, to je obavezno, u suprotnom ne važi garancija. Vozači koji su kupili polovne automobile, oni su zapravo u najvećem problemu. Trebalo bi po preporuci prijatelja, komšije, druga ili druge osobe od poverenja da odu kod servisera za kog znaju da dugo radi, da je kvalitetan i da ima korektne cene", ispričao je Brkić.

Na koji način da proverimo automobil pred put, šta je najbitnije proveriti?

"Visoke su temperature, a automobili su uglavnom preopterećeni. Mase su uglavnom veće nego što su dozvoljene, a tu se onda stvara direktan udar na gume i na kočnice. To je najvažnije proveriti, to je bezbednost. To da li će auto da se pokvari i stane je takođe bitno, ali manje bitno. Ali to da li će vaše kočnice izdržati neki kanjon je od presudne važnosti", objasnio je automobilista.

Zbog čega je održavanje poskupelo, koliko sada prosečno koštaju servisi, kako bi trebalo da vozimo kada se uputimo na letovanje i kada bi trebalo da krenemo na put, pogledajte u videu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.