OVAN

Hrana

Osećaćete se izuzetno dobro ukoliko umanjite unos mleka i mlečnih proizvoda, kao i veće količine mesa i mesnih prerađevina. Akcenat naročito neka bude na povrću, a i voće je dobrodošlo.

Ljubav

Povoljna sedmica u kojoj bi trebalo da emocije i strast stavite na prvo mesto, da se podsetite nekih lepih zajedničkih trenutaka, da što više uživate bez opterećenja i ozbiljnih tema. Pošto je ovo period u kojem se bolje razumete i lakše uklapate – neće vas poremetiti i izbaciti iz koloseka povremene sitne tenzije i nerviranja koje će brzo doći i još brže proći. Slobodni Ovnovi – imaćete potrebu da kopate po prošlosti. A ko kopa – ima šansu i da iskopa. Ovo jeste period kada se neke emotivne priče mogu obnoviti. I to možda I neće biti toliko loše. Neka vas srce I želje vode – bilo ka prošlosti, bilo ka novim ljubavima.

Posao

Neke poslovne situacije i dogovori se sa vaše tačke gledišta razvlače i bespotrebno otežu, ali vi sada ne možete ubrzati situaciju, već samo imati više strpljenja (koliko god vam to naporno bilo). Računajte da će se tek od ulaska u narednu sedmicu sve pokrenuti nešto brže. Ukoliko je to moguće – uzmite koji slobodan dan ili idite na odmor – trebaće vam snage i energije za period koji dolazi. Troškovi pokušavaju da vas poklope, ali se vi ne date baš tako lako a i novčani prilivi su nešto pojačani.

Zdravlje

Osetljivi su stomak i grlo. Možete se prehladiti sredinom sedmice.

BIK

Hrana

Sa svog menija izbacite makar jednim delom meso I mesne prerađevine, umanjite unos slatkiša i pojačajte hidrataciju. Vašem organizmu je sada potrebna uravnoteženija ishrana.

Ljubav

Blago ste razdražljivi početkom ove sedmice a I partner je u nekom sličnom raspoloženju – ne bih rekla da je problem u vašem odnosu, već das u vas neke druge situacije malo izbacile iz ravnoteže. Ništa strašno – tenzija će doći I proći, samo je nemojte podsticati. Inače, vaš odnos je u ovom periodu više nego kvalitetan I stabilan a pravi je trenutak I da planirate zajedničke aktivnosti I dešavanja. Slobodni Bikovi – ako vam se dopada neko, vreme je da se aktivirate. Ovo je divan period za nove ljubavne početke, ali i za nova poznanstva koja obećavaju. Divan je I za prošlost, ako vam želje idu u tom pravcu.

Posao

Nemojte biti Toze nervoze – sigurna sam da vam se neke poslovne situacije (ili osobe) ne dopadaju ni malo, ali im nemojte davati na značaju I nervirati se zbog njih. A pogotovo nemojte (kao što umete) pokazati onaj dramatični deo vaše ličnosti. Fokusirajte se na svoj posao I svoje obaveze – I sve će funkcionisati I ići nekim laganim tokom. Možete biti malo rastrojeni, naročito početkom nedelje – pa se više skoncentrišite ako radite sa papirima ili sa novcem. Idu vam troškovi za kuću, neplanirani.

Zdravlje

Pojačana nervoza.

BLIZANCI

Hrana

Ove nedelje možete varirati kada je ishrana u pitanju i ići iz krajnosti u krajnost.  Oscilacije apetita su verovatno posledica mentalne opterećenosti, nervoze, žurbe.

Ljubav

Prilično ste nestrpljivi u prvim danima ove sedmice I tu nervozu možete preneti u partnerski odnos. Na sreću, ovo je prolaznog karaktera – već drugi deo nedelje donosi jednostavniju komunikaciju, više zanimljive dinamike u odnosu, kao I pregršt interesantnih dešavanja za vas dvoje. Možda I neki kraći put. Slobodni Blizanci – vaš vladar Merkur prelazi početkom nedelje u znak Lava, pa ćete vrlo brzo početi da se osećate opuštenije, lepršavije, bićete u onoj svojoj pravoj energiji I zaletu, puni samopouzdanja (totalno opravdanog). Flertovanje I koketiranje će vam ići od ruke ovih dana

Posao

Nervozni ste zato što neke situacije koje su vam od važnosti idu previše sporo. Ipak, savet je da ne pokušavate da ubrzate ni druge ni sebe – ono što vam je bitno biće rešeno i pokrenuto ili krajem ove radne sedmice ili početkom sledeće. Razmislite da li ste nešto zaboravili ili propustili da odradite, jer to sada možete ispraviti. Finansijska situacija je u ovoj nedelji korektna, bar što se priliva tiče – no, neki neplanirani izdaci vas mogu iznenaditi sredinom perioda. Vi gledajte da ne troškarite previše.

Zdravlje

Moguće su povrede, a trebalo bi povesti I više računa u saobraćaju. Takođe – osetljiv stomak.

RAK

Hrana

U ovoj nedelji ćete želeti da ugodite i sebi, ali i onima koje volite. Gledaćete da svaki trenutak slobodnog vremena iskoristite da uživate u dobrom zalogaju i još boljem raspoloženju.

Ljubav

Odnos sa voljenom osobom funkcioniše kvalitetno, ima tu I puno uživanja I druženja I lepih momenata sa onima koji su vam srcu najbliskiji. Ništa vama pod milim Bogom ne fali (dobro hajd, možda vam fali više novca a I umete da se nervirate I opterećujete sitnicama I glupostima – ali šta sad, I to je za ljude). Ako ne ranije, a ono makar za vikend odskitajte negde I napunite dušu uživanjima I ljubavlju. Slobodni Rakovi – hoće vas dobar provod, hoće vas društvo, a hoće vas I neke osobe iz prošlosti koje bacaju čežnjive poglede ka vama. A hoće vas I neko sa kim se poznajete preko prijatelja. Vi birajte šta ćete.

Posao

I poslovno se sve manje više kotrlja nekim uobičajenim tokom. Ako ste rešili da odmarate – dobar vam je momenat za to, baš ćete napuniti baterije. Ako pak morate da radite – završavajte ono što imate od obaveza, privodite kraju ono što ste otpočeli – to će sada ići lakše nego inače. Mlad Mesec u vašem znaku “obećava” da je ispred vas period koji će vam doneti povoljne poslovne prilike. Kad biste umeli da povremeno udarite sebe po prstima, ne biste kasnije kukali kako ste potrošili sve novce.

Zdravlje

Dobro. Sve potencijalne tegobe su prolaznog karaktera.

LAV

Hrana

Potrebna vam je uravnotežena I raznovrsna ishrana, budite umereni sa mesnim prerađevinama, pecivima, brzom hranom. Od mlečnih proizvoda – kiselo mleko, jogurt, mladi sirevi.

Ljubav

Merkur početkom sedmice ulazi u vaš znak – što je sa jedne strane super jer će vam doneti želju da budete aktivniji, da se smejete, zabavljate sve oko sebe duhovitošću I visprenošću. No, sa druge strane gledano – možete se razgalamiti I ubaciti sebe u onaj fazon “ja sam u svemu u pravu” – što baš I neće biti podržano od strane voljene osobe. Slobodni Lavovi – gledajte da se ne zacopate u osobu za koju znate da bi vam veza (verovatno tajna) sa njom zakomplikovala život. Hajd vi blago meni sačekajte – biće u ostatku jula meseca mnogo jednostavnijih ljubavnih prilika za vas.

Posao

Vi ćete smatrati da ste u pravu, ali će I oni sa kojima ste u kontaktu smatrati da su u pravu. Za posao je potpuno nebitno ko je u pravu a ko nije, bitno je samo da se nađe zajedničko rešenje I posao završi. Tenzije ionako postoje u poslovnom sektoru već izvesno vreme, nemojte ih dodatno podgrevati. I još nešto – saslušajte makar povremeno savete onih za koje znate da su vam naklonjeni. Ne boli, a značiće vam. Po pitanju finansija – ne zalećite se sa nepotrebnim troškarenjima.

Zdravlje

Glavobolje, osetljivost na promene vremena. Stariji – oscilacije krvnog pritiska.

DEVICA

Hrana

I dalje postoji potreba za  laganim i raznovrsnim obrocima. Jedino se možete nešto teže boriti sa pojačanom željom za slatkišima, ali povremeno možete sebi da date na volju i da se opustite, zar ne?

Ljubav

U partnerskim odnosima svega ima baš u pravim količinama – I emocija I strasti I lepih dešavanja I uživanja I podrške I bliskosti. Čak I ako je bilo problema ili osetljivih tema u proteklom periodu – I oni se rešavaju. Jedino što u ovoj sedmici može pokvariti povoljan utisak jeste vaša pojačana nervoza – najverovatnije zbog poslovnih obaveza, mada može da naleti I talas ljubomore. Ali I ova nervoza je prolaznog karaktera. Slobodne Device – za vas se nastavlja uzbudljiv I više nego interesantan period koji itekako može iznedriti I mnogo flerta, ali I strast I ulazak u ljubavnu priču.

Posao

Ukoliko ga već niste isplanirali – počnite ozbiljno da razmišljate o odmoru I o tome da pobegnete od svih obaveza I svih saradnika. U poslovnoj sferi se sve odvija prilično dobro, ali pritisak na vas traje već duže vreme I bilo bi fino da možete malo da danete dušom. Imaćete u ovoj sedmici povremene energetske padove, ali I padove koncentracije – pokušajte da u tim momentima ne napravite propust ili grešku u poslu. Finansijski prilivi su ujednačeni I stabilni – trenutno ste prilično zadovoljni.

Zdravlje

Nešto pojačana nervoza, a postoji I mogućnost povreda. Stariji – nesanica, meteoropatske tegobe.

VAGA

Hrana

Smanjite unos testenina, peciva, brze hrane. Akcenat bacite na biljna vlakna, manje masne mlečne proizvode. Sa mesom umereno. Voće – koliko vam duša ište.

Ljubav

Emotivno ste mi nekako polovično – kao fora sve je tu I sve je na svom mestu I kako treba – a u stvari nešto fali, vi se ne osećate kompletno zadovoljno. Možda ste oboje preokupirani obavezama I nema dovoljno prostora za vas dvoje, možda je atmosfera u vašoj vezi malo “ustajala” I nije dinamična kao što biste voleli….šta god bilo, za sada je tako kako je. Popraviće se situacija tokom jula. Neka vam u međuvremenu prijatelji popravljaju raspoloženje. Slobodne Vage – period je povoljan za druženje I uživanje. Za ljubav..pa, može biti zanimljivih dešavanja, ali hajde da sačekamo I vidimo u kom pravcu to ide.

Posao

Poslovna situacija vam nije ni malo loša, a postoje naznake da će se dodatno popraviti u narednom periodu. Za sada – sve uspevate da završite na vreme, čak I one obaveze ili projekte koji su se u proteklom periodu razvlačili ili stagnirali. Dobili ste motiv I elan da se potrudite, jer postoje signali od strane nadređenih da u neko skorije vreme postoji mogućnost za pozitivne promene. Finansijski, situacija je dosta stabilna – proverite samo da li ste poplaćali sve zaostale novčane obaveze.

Zdravlje

Uglavnom korektna zdravstvena situacija.

Ilustracija; Foto: Branislav Nenin/Shutterstock

ŠKORPIJA

Hrana

Potreba za lakšom hranom i umerenim obrocima. Neće vam lako pasti da sebi uskratite neka zadovoljstva, ali ćete se truditi. Smanjite meso i mesne prerađevine, mleko i mlečne proizvode, peciva.

Ljubav

Morate vas dvoje nešto da zakuvate, pa Bog. Kao da vas “svrbi” mir, kao da tek kroz neka talasanja u odnosu možete jedno drugom da pokažete I dokažete ljubav. Kao da povremeno morate da se borite jedno protiv drugog, da biste shvatili da se u stvari borite jedno za drugo. U teoriji – volite se, dobro ste. U praksi – moraćete makar jednom tokom ove sedmice da napravite minijaturnu dramsku predstavu. Slobodne Škorpije – možete sresti nekog koga odavno niste videli. Možete poželeti da malo tumarate hodnicima uspomena. A možete I na blic da se zatreskate I da vas neko u potpunosti probudi.

Posao

Oni preko puta vas će vas iritirati, ali ni vi im nećete ostati dužni – tako da je početak sedmice obeležen nervozom I napetošću. Vrlo je moguće da ćete biti u kontaktu sa saradnicima koji smatraju da su za sve u pravu, a to je nemoguće – jer, vi ste uvek u pravu. Da se razumemo - svaki potencijalni problem će biti rešen, ipak trudite se da vi ne proizvedete neki. Period je povoljan I za saradnje sa inostranstvom, a vaši planovi napreduju polako, ali sigurno. Finansije – kako došlo, tako otišlo. Što bi se reklo – protočno.

Zdravlje

Čuvajte grlance ovih dana, osetljivo je.

STRELAC

Hrana

Bilo bi dobro da nađete meru kada je konzumiranje mesa, mesnih prerađevina i mlečnih proizvoda u pitanju. Više ishranu bazirajte na biljnim vlaknima.

Ljubav

Nešto se čudno dešava sa vašim partnerskim odnosom, to jest sa voljenom osobom – bar vi to tako mislite. Jer, drago vam biće ima ponašanja koja iskaču iz njegovog uobičajenog načina funkcionisanja – i vama su se automatski svi alarmi uključili. Ne dižite uzbunu i ne opterećujte sebe – partner je samo malo pogubljen i rastrojen – videćete da će drugi deo nedelje rasterati sve slutnje, onda kada drago vam biće postane raspoloženije, razgovorljivije, ponovo u svojoj energiji. Slobodni – nešto usporeniji period. Niste bez ljubavnih prilika, ali one „mirišu“ na strasti, na tajnovitost, pa čak u nekim slučajevima – i na prošlost

Posao

Biće potrebno nešto više tolerancije I kompromisa u kolegijalnim I saradničkim odnosima, jer je radna atmosfera prilično zategnuta. Izbegavajte da se ubeđujete sa onima za koje znate da su tvrdoglavi (isto kao I vi). TAkođe, žurba je više nego primetna u prvom delu sedmice – organizujte se dobro I spremite se na trku sa preponama – jer će povremenih problema u organizaciji biti. Ne oslanjajte se u ovim danima mnogo na druge – jer lako može da se desi da će sve ostati samo na rečima, a da će dela izostati.

Zdravlje

Mogućnost povreda, ali I alergija – čak I prehlada.

JARAC

Hrana

Neka vaša ishrana bude laganija. U širokom luku zaobilazite slatkiše, meso i mesne prerađevine svedite na neku umerenu meru a svoju ishranu bazirajte na svežem povrću i mlečnim proizvodima.

Ljubav

Mlad Mesec u polju partnerstava ukazuje da ste u ozbiljnijoj emotivnoj fazi – ali I da sada možete poboljšati odnos sa voljenom osobom, stabilizovati ga – ili podići na viši nivo. Da li to znači da je ova nedelja lagana? Pa baš I ne – I pored svih emocija, strasti I povezanosti koje postoje tokom ovog perioda, oboje možete imati talase nervoze I nezadovoljstva, pa čak I ući u kratkotrajnu raspravu. Slobodni Jarčevi – raznorazna “čačkanja” imamo ovih dana – malo vas čačka prošlost, malo vas čačkaju neki uzbudljivi kontakti koji deluju prilično obećavajuće. Ako pitate – ja glasam za te uzbudljivosti, ko šiša staro.

Posao

Saradnici su zahtevni, ali ni vi baš niste lagani za ishendlovati – da u vašem odnosu može biti oscilacija – ma može, ali vam je interes ipak isti I umećete da se prilagodite jedni drugima. Ipak, očekujte da ćete vi morati nešto više da “povučete”. Veće obaveze ili poslovne projekte – naročito one sa kojima ste u zaostatku – u ovoj nedelji ćete uspeti da privedete kraju. Budite oprezniji sa novcem, jer vas otprilike polovinom sedmice čekaju neki vanredni troškovi koje teško da ćete uspeti da izbegnete.

Zdravlje

Nešto više umora.

VODOLIJA

Hrana

Ako iole preterate sa određenim namirnica (najpre mislim na slatkiše i prezačinjenu hranu) – imaćete osećaj težine i nadutosti. Bilo bi dobro smanjiti meso i mesne prerađevine, a pojačati unos povrća.

Ljubav

I dobro je, I ne baš. Iako postoji jaka emotivna spona I dobro funkcionisanje sa partnerom, ipak se u vaš odnos uvukla neka statičnost ili blaga letargija – a to vam ni malo ne prija. Možete početi da se osećate nesigurno I krenuti da suptilno (ili manje suptilno) presirate voljenu osobu. Iz tog razloga, moguća je povišena energija, pa I blic rasprave – I to najpre do polovine ove sedmice. Slobodne Vodolije – niste bez ljubavnih prilika ali one kao da baš I nisu stopostotno po vašem ukusu – ili je u pitanju samo afera ili tajnovitost, a moguće je da postoji I razlika u godinama. Trenutno je tako, biće bolje u narednom periodu.

Posao

Poslovnih obaveza koliko ti duša ište. Iako vi sve uspevate da postignete, rešite Ili da odradite na vreme – ipak vam entuzijazam I motivi nisu na vrhuncu, pa vaša svakodnevica deluje kao “odrađivanje”. No, kao što će vam posao I obaveze ipak ići od ruke – odnosi sa saradnicima neće biti u takvom fazonu baš uvek. Do polovine sedmice je čak moguće da imate prilično žustru “razmenu mišljenja” sa nekim ko je tvrdoglav I težak, isto kao I vi. Što se finansija tiče, one su ipak stabilne – obzirom na to koliko troškova imate.

Zdravlje

Ne osećate se baš sjajno. Verovatno vam ne fali ništa, samo ste I fizički I mentalno umorni.

RIBE

Hrana

Umirite nemire, jer zbog njih ne uspevate da funkcionišete normalno po pitanju ishrane. Izbegavajte sve ono za šta inače i sami znate da nije dobro po vas. Vaša ishrana mora biti uravnotežena i redovna.

Ljubav

Mnogo je više onoga što je dobro I pozitivno u vašim emotivnim relacijama, nego onog što “žulja”. No, izgleda da se ta “žuljanja” ipak ne mogu izbeći – postoji određeni nivo nervoze I kod voljene osobe I kod vas – pa može biti nekih blic rasprava I tenzije. Ta nervoza kod oboje I može, ali I ne mora da se vezuje striktno za vaš odnos. Savet – pošto su I emocije I strasti sada toliko jake, ipak bi se na njih trebalo fokusirati, a ne na ono što je negativno. Slobodne Ribe – zanimljivi susreti, lepa dešavanja I dobra energija kod vas – odličan su preduslov da se emotivno pokrenete. I unapred, ali I unazad.

Posao

Ja bih vam savetovala da vi lepo uzmete godišnji odmor I da iskulirate od svih obaveza I tenzija – jer poslovna sfera ne obećava lakoću I jednostavnost. Ukoliko imate drugačije planove I morate biti prisutni na poslu – onda ne znam šta bih vam rekla – pripremite se za još jednu zahtevnu sedmicu. Da, rezultatski će ona biti više nego dobra (a I finansijski), ali ćete morati prilično da se angažujete I potrudite. Mogući su kvarovi tehnike, problemi u dogovorima I po pitanjima dokumentacije – naglašeno u prvom delu sedmice.

Zdravlje

Moguće su povrede, ali I osetljivo grlo. Takođe, potencijal za alergije.

Povezane vesti