Nesigurnost je prirodan deo života, koji nas tera da razmišljamo o svojim manjim manama i minimiziramo prednosti naših individualnih karaktera. Koliko god da je teško steći samopouzdanje, neophodno da se osvrnemo na naše nesigurnosti, a fokusiranje na naše manje kvalitetne osobine, na kraju nam pomaže da se vremenom transformišemo u poboljšane verzije sebe.

Neki ljudi, međutim, izgleda da imaju problema da se pozabave svojom nesigurnošću, projektujući svoje probleme na bliske prijatelje i poznanike, umesto da se suočavaju sa svojim problemima direktno, na zdrav način.

Rak

Vi ste duboko emotivna osoba, koja razume emocije svih oko vas. Uprkos svim vašim zamršenim mislima i osećanjima, imate poteškoća da podelite svoja osećanja sa drugima, držeći većinu ljudi na emocionalnoj udaljenosti. Dopuštajući da vaše emocije "propadaju" i negativno utiču na vaše prijatelje i članove porodice, ne možete a da ne postanete nepoverljivi prema drugim ljudima tokom vremena, atribut koji dolazi iz vaše povučene prirode i duboko ukorenjene osetljivosti. 

Devica

Imate reputaciju da ste perfekcionista, održavate visok standard kada je u pitanju vaša profesionalna karijera ili ukupna čistoća vašeg životnog prostora. Iako ste svakako svesni da ovi perfekcionistički kvaliteti ponekad mogu biti problem, odbijate da se zadovoljite nečim manjim od najboljeg. Kao rezultat toga, skloni ste da reagujete sa neprijateljstvom kad god neko pokuša da uradi makar minimalno. Umesto da ovo ukazuje na ličnost druge osobe, vaše oštre reakcije pokazuju vašu neumoljivu radnu etiku.

Ribe

Poput vašeg kolege, vodenog znaka Raka, vaše unutrašnje emocije ne poznaju granice, što vas navodi da svaku malu akciju tumačite kao događaj, koji vam može promeniti život i koji ima direktan uticaj na vašu budućnost. Zbog vaše sveobuhvatne osetljivosti, na najobičnije probleme gledate kao na ozbiljan problem, bilo da vam prijatelj otkazuje u poslednjem trenutku ili vaš romantični partner odlaže izlazak zbog užurbanog radnog rasporeda. Rutinski pravite slona od muve, vaše stalne preterane reakcije imaju tendenciju da ilustruju vašu sveobuhvatnu krhkost, uzrokujući da manifestujete probleme, kada ih nema na vidiku.

Povezane vesti