Bik 

Bik, kojim vlada prelepa planeta Venera, poznat je po odlučnosti i doslednosti. Međutim, kao fiksni znak Zemlje, ponekad možete postati preterano vezan za svoje zone udobnosti. Ovo uzrokuje da žele da preuzmu potpunu kontrolu, kako bi održali stabilnost i red u svom životu. Možda su otporni na promene i više vole da imaju sve tačno onako kako žele da bude.

Njihova tvrdoglavost često proizilazi iz potrebe za sigurnošću i duboko usađenog straha od nepredvidljivosti. Nije da su urođeno dominantni; nego cene predvidljivost i pouzdanost u svakom aspektu svog života. Prepoznavanje ovog aspekta može im pomoći da uravnoteže svoju potrebu za kontrolom sa razumevanjem da je promena prirodan deo života.

Lav

Lave, ti si znak vođstva i autoriteta, kojim upravlja Sunce. Kao fiksni vatreni znak, imate prirodnu želju da preuzmete uzde i vodite čopor. Na vas se može gledati kao na kontrolu, zbog vaše urođene sposobnosti da komandujete i vaše želje da uvek budete u centru pažnje.

Vaša potreba za kontrolom može se pripisati vašoj strastvenoj prirodi i intenzivnoj želji da uspete. Ne radi se uvek o vršenju moći nad drugima, već o tome da obezbedite da vaše okruženje bude u skladu sa vašom vizijom. Priznajući svoju tendenciju da kontrolišete, možete naučiti da uravnotežite svoje liderske kvalitete sa poniznošću i otvorenošću za ideje drugih.

Škorpija 

Škorpija, kojom vlada Pluton, planeta transformacije i moći, poznata je po svojoj dubini. Možete tražiti kontrolu kao odbrambeni mehanizam, želeći da zaštitite svoje ranjivosti i održite osećaj moći u svom okruženju. Često se krećete svetom sa dubokim razumevanjem životne složenosti i možete biti veoma kontrolišući kada su u pitanju vaše lične i emocionalne teritorije.

Vaša potreba za kontrolom takođe može biti povezana sa vašom potragom za istinom i autentičnošću. Ne volite površnost i nastojite da uđete dublje u iskustva, što vas često navodi da preuzmete kontrolu nad situacijama, kako biste otkrili njihove skrivene slojeve. Razumevanje ovoga može vam pomoći da uravnotežite svoju potrebu za kontrolom sa prihvatanjem životne neizvesnosti.

Jarac 

Jarac, kojim upravlja Saturn, planeta discipline, je kardinalni zemaljski znak, poznat po tome što je ambiciozan. Često tražite kontrolu kako biste postigli svoje ciljeve i stvorili osećaj sigurnosti u svom životu. Skloni ste da cenite strukturu, pravila i propise, što može dovesti do želje da kontrolišete svoje okruženje (pa čak i ljude oko sebe).

Međutim, vaša želja za kontrolom retko se odnosi na moć radi moći. Umesto toga, to proizilazi iz vašeg dubokog razumevanja vrednosti vremena i neophodnosti napornog rada. Često preuzimate kontrolu, kako biste osigurali efikasnost i pouzdanost, utirući sebi put ka uspehu. Priznajući svoje sklonosti kontrolisanju, možete naučiti da delegirate, verujete drugima i prihvatite da su neke stvari jednostavno van vaše kontrole.

Povezane vesti