4. avgusta imamo mlad Mesec u znaku Lava, koji je aspektovan od strane Marsa i Jupitera iz Blizanaca – što obećava vrlo aktivan, promenljiv ali i nemiran i pun previranja period pred nama.

5. avgusta Venera prelazi u znak Device – na njenom putu koji će trajati do 29. avgusta očekuju je kvadratni aspekti sa Jupiterom i Marsom, kao i opozicije sa Saturnom i Neptunom – sve u drugom delu meseca, što ukazuje na pojačavanje ljubavnih i poslovno-finansijskih peripetija.

Istog dana Merkur kreće retrogradno u znaku Device – svi „standardni“ efekti retrogradnog Merkura će svakako biti prisutni – kašnjenja, ponavljanja, prolongiranja, problemi sa tehnikom, informacijama, saobraćajem i u komunikaciji – ali će biti prisutna i mogućnost da se vratimo „korak unazad“, preispitamo neke svoje odluke, postupke, greške, propuste – i sve to ispravimo.

Od 14. avgusta ulazimo u pomalo nezgodnu, turbulentnu drugu polovinu meseca. Jupiter i Mars iz znaka Blizanaca ulaze u kvadratni aspekt sa retrogradnim Saturnom iz znaka Riba – ukazujući na probleme sa saobraćajem, velike oscilacije vremena i temperature, ali i na nemire i unutrašnje i spoljašnje konflikte, kao i na zakonske probleme.

15. avgusta Merkur se u retrogradnom hodu vraća u znak Lava, a 28. avgusta kreće u ovom znaku direktno.

19. avgusta imamo pun Mesec u znaku Vodolije – u kvadratnom aspektu sa Uranom, opoziciji sa retrogradnim Merkurom i trigonskom aspektu sa Jupiterom i Marsom – dani oko punog Meseca donose dosta previranja, nervoze, ali i većih promena koje se naglo i neočekivano dešavaju.

22. avgusta Sunce prelazi u znak Device i počinje vladavina ovog znaka. Dodatna posvećenost poslovnom segmentu, obavezama na dnevnoj bazi i zdravlju.

29. avgusta Venera ulazi u svoje sedište i znak Vage. Vazdušnim i vatrenim znacima naredni period će doneti lakše funkcionisanje u ljubavi, dobre dogovore i bolje snalaženje u finansijskom segmentu. Generalno gledano – jednostavnije funkcionisanje u partnerstvima, više flertovanja i zaljubljivanja, lakše sklapanje dogovora i saradnji.

Povezane vesti