Volimo da ističemo pozitivne kvalitete svakog znaka zodijaka, ali šta ako je osoba narcisoidna ili toksična? Često će izobličiti svoje najbolje kvalitete i iskoristiti svoje najgore.

Evo kako se svaki zodijak predstavlja ako je narcis ili toksičan. 

Ovan

Ambiciozni Ovan može ostvariti svoje ciljeve sa odlučnom strašću. Ali ako su narcisoidni, idu predaleko u svojim ambicijama i usput povređuju ljude. Narcisoidni Ovnovi će biti oni koji pronevere sredstva ili šire tračeve i sabotiraju druge da se popnu na korporativnoj lestvici. 

Bik

Nenarcistični Bik će biti jak, čvrst i pouzdan - ali bik sa narcisoidnim ili toksičnim tendencijama može biti jedan od najhladnijih i posesivnijih. Ovi prirodni ljubavnici i ljubavnice Zodijaka mogu pretvoriti jezike ljubavi u jezike mržnje, ako su narcisoidni. Oni će povući svoju pažnju i fizičku naklonost od vas i dati će vam zajedljive komentare, koje će vam povrediti dušu, čak i nakon perioda ljubavnog "bombardovanja" i laskanja velikom pažnjom i flertom. 

Blizanci

Blizanci koji su narcisi su dvolični i vode dvostruke živote, koji će biti otkriveni tek godinama kasnije. Oni su prilično vešti u patološkom laganju i obmani, dvolični kada su u pitanju tračevi i veoma izbegavaju da odgovore na važna pitanja. Dok završite sa interakcijom sa Blizancima, osetićete da vas je samo isključio iz života.

Rak

Intuitivni Rak može biti prevarant kada je narcis. Oni će koristiti svoju intuiciju da vas prevare i manipulišu, oponašajući empatiju, kako bi vas naveli da im verujete. Oni će takođe učiniti sve što mogu, kao bi se zaštitili i odbranili, uključujući projektovanje svojih najgorih osobina na vas.

Lav

Volimo magnetne Lavove, kada su empatični. Međutim, Lavovi koji su narcisoidni ili toksični, ponašaju se drugačije i do neke mere su previše hvalisavi. Oni daju sve od sebe da monopolizuju svačiju pažnju, često kradući svet reflektora od drugih, na grub i nepristojan način. Osećaju da imaju pravo da budu u centru pažnje (pozitivne ili negativne) i učiniće sve da je dobiju. Narcisoidni Lavovi se ne protive da jure ljude koji su već u privrženim vezama, prekidaju prijateljstva ili maltretiraju ljude na poslu, ako to znači da će oni biti prvi i centralni. Mogu biti veoma ljubomorni i takmičarski nastrojeni. Njihova neutoljiva žeđ za pažnjom uparena je sa njihovim uverenjem da imaju pravo da budu najbolji, a kada je njihov ponos povređen ili su pozvani na odgovornost, mogu da besne na nezdrave načine.

Devica

Device mrze nered, a Device koje su takođe narcisoidne smatraće vas neredom koji moraju da očiste i da ga se potpuno otarase. Oni će vam postavljati nemoguće savršene standarde, dok pomeraju granicu savršenosti, držeći licemerne dvostruke standarde za sebe. Oni će opravdati svoju okrutnost tvrdnjom da su „samo bili pošteni“ i spustiti vas sa dozom superiornosti, racionalizujući svoje odvratno ponašanje. Oni svoju potrebu da kontrolišu svoje okruženje uzimaju predaleko.

Vaga

Kod Vaga se radi o jednakosti, ravnoteži i pravdi - sve dok nije tako. Ako su narcisoidne Vage, nametnuće drugima iskrivljen pogled na pravdu i moral, samo da bi služili sopstvenom planu. Oni će osvetoljubivo uzeti svoj izopačeni osećaj za pravdu u svoje ruke, ciljajući čak i na nevine, da bi izneli svoj stav.

Ilustracija; Foto: PeopleImages.com - Yuri A/Shutterstock

Škorpija

Škorpije su već dovoljno lepo intenzivne, ali narcisoidne Škorpije su prilično zastrašujuće u nedostatku empatije. Njihov zajedljivi sarkazam i okrutni prezir baciće na kolena i one najjače volje. Oni će vas takođe uhoditi do kraja sveta, ali će vas i pronaći. Oni drže svoje tajne blizu, a neprijatelje još bliže. Možda nećete saznati s kim imate posla, dok ne bude prekasno. 

Strelac

Ovi vatreni znakovi su poznati po svom veselom raspoloženju, razigranoj harizmu i filozofskoj prirodi. Ali ako prezirete narcisoidnog Strelca, uskoro ćete se pokajati. Nenarcisoidni Strelac je žestoka sila i obračunava sve za sebe, ali narcisoidni Strelac? Oni će osvetoljubivost podići na nove visine. Iskoristiće svoj luk i strelu da od vas naprave metu i pucaju. 

Jarac

Jarčevi ne dozvoljavaju nikome da stane na put njihovim ciljevima. Narcisoidni jarčevi su ćudljivi, zahtevni i veruju da se svet vrti oko njih. Mogu se predstaviti kao previše materijalistički i imati grandiozne fantazije o moći. Oni će takođe biti nestrpljivi, zamerajući drugima zbog malih, uočenih uvreda koje traju ceo život. Njihova odsečena igra je kockarska.

Vodolija

Narcisi Vodolije su najveći nasilnici Zodijaka. Kada nisu narcisoidni, mogu biti moćni lideri sa vizijom za inovacije i promene. Međutim, kao narcis, Vodolija može biti prilično osvetoljubiva i lako se razbesneti, posebno kada im ne ide na ruku ili se osećaju neprijatno zbog malih stvari. Oni će vas "bombardovati" ljubavlju, da izvuku ono što žele od vas, samo da vas kasnije odbace. Zajedno sa oštrim sarkazmom, sličnim škorpionskom, narcisoidna Vodolija će vas zaustaviti i dati vam česte tretmane ignorisanja.

Ribe

Ribe su osetljive duše zodijaka. Ali ako su narcisoidni, koristiće efikasne trikove sažaljenja, kako bi stekli vaše saosećanje, posebno nakon što su vas povredili. Koriste svoju taktiku ranjavanja i spasavanja, kako bi osigurali da ostanete zavisni od njih.

Povezane vesti