Da li ste znali da kućnog ljubimca možemo birati prema svom horoskopskom znaku? Svi oni koji imaju kućnog ljubimca znaju koliko je njihovo prisustvo u životu čoveka važno, ipak, afiniteti su različiti, neko više voli pse, nego mačke, a neko papagaja ili hrčka. Postavlja se pitanje, koja životinja je baš za vas i slaže li se uz vaš horoskop...

Idealan ljubimac za Ovna je definitivno pas. Ovnovi su energični, entuzijastični i uvek spremni za akciju, baš zato je za njh pas jer je u pitanju društvena životinja. Najpogodnija rasa za njih je Džek rasel terijer koji će uvek ići u korak sa njima.

Bikovi su, sa druge strane, mirniji i veoma cene udobnost svog doma, pa je zato njihov ljubimac mačka koja je nezavisna, ali i umiljata i privržena, onda kada to želi.

Ako ste se pitali kome su namenjeni papagaji, tačan odgovor su Blizanci. Baš kao i papagaji i blizanci su komunikativni, radoznali i uvek u potrazi za novim informacijama.

Vodeni znak poput Raka, nežan je, ali i osetljiv, zato će se najbolje slagati sa kavalirski španijelom kralja Čarlsa. Ova rasa je izuzetno privržena, voli da se mazi i da bude blizu svojih vlasnika.

Kralj svih životinja, ali i zodijaka svakako je Lav, a kako uz njih ide sve luksuzno i kućni ljubimac mora biti takav. To je persijska mačka! Elegantna, ponosna i zahteva pažnju - baš kao i Lavovi.

Device teže ka pedanstnosti, organizaciji i usmeravanju pažnje na detalje. To će ispratititi upravo morsko prase, koje ne traži ouno pažnje, uredno je i uklapa se u Devicin način života.

Za Vagu pravi kućni ljubimac i saputnik je sijamska mačka koja će ceniti ljubav koju joj Vaga pruža, dok će Vaga voleti njenu gracioznost i zanimljivu ličnost ove vrste.

Ostale horoskopske znake možete pronaći u snimku:

Povezane vesti