OVAN

Hrana

Posebno će vam prijati meso i mesni proizvodi, posebno će vam prijati jaki začini I “jači” ukus hrane. Pokušajte da u ishranu uvrstite više svežeg povrća i voća, ribe.

Ljubav

Pomračenje Sunca i mlad Mesec u znaku Vage i vašem partnerskom polju pokazatelj su većih promena (kod nekih će startovati brzo, kod nekih u narednih šest meseci) koje naravno ne mogu na sve Ovnove da se odraze na isti način. Neke veze i bračni odnosi jesu pod pritiskom i postoji mogućnost i odvajanja u narednom periodu. No, isto tako – imaćemo i one Ovnove koji se mogu odlučiti za ozbiljniji korak u odnosu – zajednički život, brak, potomstvo. Slobodnim Ovnovima i na dalje slede stari susreti i osobe iz prošlosti, paralelno sa novim ljubavnim mogućnostima (koje deluju prilično intenzivno i strasno).

Posao

Novca će u ovoj sedmici biti, a to što će on biti prosleđivan na troškove i umeti da „pobegne“ iz vašeg novčanika – pa, šta da radimo – tako je kako je. Što se posla tiče – umorni ste, prebukirani i nervozni – pa ako vam pada na pamet da po kratkom postupku ovih dana rešavate poslovne situacije i odnose – bilo bi dobro da ipak razmislite više puta. Neki od vas se u ovom periodu mogu odlučiti za izlazak iz postojeće firme i pokretanje posla u privatnoj režiji – i to je ok, samo budite realni u očekivanjima.

Zdravlje

Pojačano mentalno i fizičko opterećenje.

BIK

Hrana

Nedelja u koju ulazimo donosi ili da svaki čas nešto grickate u prolazu ili pak da imate jedan, eventualno dva obroka tokom dana – zbog manjka vremena i umora. Ova vam sedmica ne daje da predahnete.

Ljubav

Veliki deo vašeg vremena i energije sada oduzima poslovni segment, ali i privatne obaveze – pa koliko ostane lufta za voljenu osobu – ostalo je. Snalazite se sa tim što imate. I naravno – nemojte zajedničke momente bojiti nervozom, ljubomorom, smrknutošću – šaputanje na jastuku će vam mnogo bolje ići od ruke. Neka strasti vode igru. Slobodni Bikovi – možete pronaći nešto što ste dugo tražili – bilo da je u pitanju stara ljubav/simpatija koja ponovo kucka na vaša vrata, bilo da je u pitanju neko ko je baš skrojen po vašoj meri. I staropokrenuti i novopokrenuti odnosi sada mirišu na emotivne dubine i ludila strasti.

Posao

A na poslu se onako lepo zakuvalo. Različiti ljudi, pa različite i situacije – kod nekog su promene na radnom mestu ili neki vid reorganizacije (koji donosi više štete nego koristi koliko je sve zapetljano i ofrlje urađeno), kod nekog postoji velika žurba jer je zatrpan obavezama, kod nekog postoji problem sa papirima ili je lošiji odnos sa kolegama i tako dalje i tako dalje....Suština je da je ova sedmica naporna i da ste prebukirani – držite se vi dobro, mada su vam snage prilično na izmaku.

Zdravlje

Svakodnevica vam je nametnula prebrz i prezahtevan tempo. Imunitet nije sjajan.

BLIZANCI

Hrana

Da biste popravili imunitet i osećali se bolje, pored više sna i odricanja od loših navika, trebali biste da i  ishranu dovedete u red. Više ribe i svežeg povrća, češće hrana “na kašiku”.

Ljubav

Mlad Mesec I pomračenje Sunca se dešavaju u vašem polju dece – pa ako planirate potomstvo – vreme je da krenete u akciju. Oni parovi koji već imaju klinčadiju, neka očekuju mini pobunu – posebno ako su roditelji tinejdžera. Generalno – partnerski odnosi se kotrljaju dosta dobro  – naleti se povremeno na po koju džombu na putu, ali sa nešto više takta i isto tako nešto boljom komunikacijom (koja sada postoji) – lako se stvari vraćaju u normalu i kotrlja se dalje. Slobodni – ova sedmica, ali i period na dalje vam može doneti nalet euforičnih osećanja i želja. Moguć početak snažnog, strasnog i komplikovanog odnosa.

Posao

Može vam se u ovom periodu ponuditi nešto novo – nov dogovor, posao, projekat, saradnja – i to može itekako privući vašu pažnju. Iako ove ponude na prvi pogled deluju dosta obećavajuće, možda bi trebalo sebi dati malo vremena da biste mogli realnije da ih sagledate. Da, može se zaraditi kroz njih, ali će posla biti znatno više nego što vam je u prvom trenutku predstavljeno. Generalno – tempo obaveza jeste pojačan, ali vi imate motiva za posao i lepo ćete sa svim situacijama izlaziti na kraj.

Zdravlje

Osetljiv stomačni deo. Moguće meteoropatske smetnje.

RAK

Hrana

Svoja raspoloženja i neraspoloženja ćete „daviti“ hranom – što bogatije, kremastije, sočnije, što ukusima raskošnije – to bolje. Ali se nemojte iznenaditi ukoliko u nekim danima budete totalno bez apetita.

Ljubav

Pomračenje Sunca i mlad Mesec su u vašem segmentu intime, porodice, prošlosti, temelja. Nekima od vas sledi prebiranje po uspomenama, pojačan talas sentimentalnosti i plačljivosti, neko će sa partnerom sa kojim je u vezi krenuti da kuje planove o zajedničkom životu, neko će se u jednom trenutku duriti na voljenu osobu a u drugom je grliti snažno, najsnažnije, a nekome će biti najprijatnije da ga ovih dana malo svi puste na miru. Sto ljudi, sto ćudi. Slobodni Rakovi su u intenzivnom ljubavnom periodu – neki od vas gledaju samo napred u nove ljubavi, ali ima i onih koji kao da čekaju prošlost da se pojavi.

Posao

Svaki dogovor i svako papirološko pitanje – u ovoj će sedmici biti skopčano sa oscilacijama. Kao da mora da u početnoj fazi postoji neki vid zastoja ili prepreke – rešivo jeste, samo je potrebno nešto više pokušaja i isto tako – nešto više truda sa vaše strane. Vaša energija nije na vrhuncu ovih dana, dosta su vas izmorila dešavanja iz proteklog perioda – pa može da vam se dogodi po koji kiks u poslu. Ukoliko ste privatnik – rezultata ima, ali ne u onoj meri koliko ste se vi nadali. Odnos sa kolegama korektan.

Zdravlje

Promene raspoloženja i nešto više umora.

LAV

Hrana

Ono što bi bilo preporučljivo su manji obroci i lakša hrana – to će vam donositi rasterećenost, dobro varenje i dovoljno energije. Bilo bi dobro da smanjite upotrebu začina I mesa i više se okrenete ribi.

Ljubav

Imate potrebu da kažete ili uradite sve ono što ste do sada, zarad stabilnosti i mira u odnosu možda prećutkivali. Da kažete kako se istinski osećate po nekim pitanjima, šta vam prija a šta baš i ne u odnosu sa voljenom osobom. Iako ovo vaše „otvaranje“ može u početnoj fazi doneti ustalasana osećanja i kod vas i kod partnera – u suštini je ono potrebno i može na pravi način raščistiti situaciju. Inače, i zauzeti i slobodni Lavovi mogu u ovoj sedmici „prizvati“ osobu iz prošlosti i sa njom se ponovo možete povezati, bilo da je u pitanju simpatija, bivša ljubav ili čak neko iz detinjstva/mladosti.

Posao

Komunikacija sa osobama sa kojima radite i sarađujete će biti prilično dobra ukoliko vi budete umeli da na pravi način čujete drugu stranu. Ako ne budete slušali, već samo držali monologe, može se dogoditi da ne napravite dogovor ili da napravite grešku jer ste se pogrešno razumeli. Pojedini Lavovi ozbiljno razmišljaju o pokretanju privatnog posla, ali ima i onih kojima će se greške iz proteklog perioda sada obiti o glavu – u finansijskom smislu. Baš te finansije sada nisu sjajne – previše je troškova i obaveza.

Zdravlje

Pojačan umor. U saobraćaju je potrebno više opreza.

DEVICA

Hrana

Nastavlja se period u kojem vam je potrebna raznovrsnija ishrana. Sve žitarice, povrće i biljna vlakna sada su poželjni u vašoj ishrani, a možete pojačati i unos mesa, sireva, jaja. Od voća – pomorandže.

Ljubav

Bilo bi dobro da se voljena osoba i vi bavite nekim laganim, neopterećujućim temama ili da ste češće u društvu zajedničkih prijatelja – i na ovaj način ćete funkcionisati više nego korektno tokom ove sedmice. Istina je da postoje neka pitanja koja se već neko vreme vrte u vašem odnosu i koja niste u potpunosti rešili, ali nešto nisam sigurna da bi ova nedelja bila prava da ih iznesete na dnevni red. Doći će vreme i za njih. Slobodne Device – postoji osoba ili osobe koje pokušavaju da intenziviraju kontakt sa vama i da vam se približe. To može da bude neko potpuno nov, ali neće biti čudno ni ako bude osoba iz prošlosti.

Posao

Pomračenje Sunca i mlad Mesec u vašem polju finansija iako mogu u početnoj fazi doneti povećanje troškova i dosta neplaniranih rashoda – ipak su pokazatelj da ulazite u jedan „bogatiji“ period i da će prilivi stabilno teći ka vama. Što se posla tiče – okupiranost obavezama je dosta naglašena, što može proizvesti i po koju grešku sa vaše strane – ali vas neće na duži rok usporiti. Nekima od vas stoji najava napredovanja, promene radnog mesta (na bolje) ili dobijanje važnog poslovnog projekta.

Zdravlje

Nešto više umora je prisutno, ali ste suštinski dobro.

VAGA

Hrana

Mlad Mesec u vašem znaku donosi idealan period za započinjanje dijete ili zdravijeg i izbalansiranijeg režima ishrane. Više svežeg voća i povrća, ribe, a potrebno je I više hidriranja.

Ljubav

Mlad Mesec i pomračenje Sunca u vašem znaku daju jednu novu notu i vašim emotivnim relacijama, ali i vama. Vage ulaze u duži period u kojem će meriti i odmeravati sve ono što se vezuje za partnerstvo u kojem su. Meriće i svoja osećanja, ali će meriti i to koliko daju a šta dobijaju zauzvrat. Pa će tako neki odnosi u narednim mesecima napredovati, neki stagnirati, a neki i slavno pući. Trenutno, iako ni partner ni vi niste u svojoj energiji i u pravom raspoloženju – odnos ipak teče. Slobodne Vage – postoje šanse i za flertovanje i za nove početke – pomalo uzburkane, sa mnogo energije i hemije – ali baš baš zanimljive.

Posao

I poslovno ste u periodu većih promena i važnih odluka. Naravno da se one neće dogoditi preko noći ali svakako su u narednom periodu pred vama nove ideje, nove saradnje, nova poslovna partnerstva. Vama je potrebno dosta vremena da donesete odluku, ali kada jednom ona izađe na videlo – nemate naviku da se osvrćete. Tokom ove sedmice možete imati izraženiji pritisak od strane nadređenih. Po pitanju finansija ste u prilično povoljnoj fazi, bar kada su prilivi u pitanju. Troškovi standardno – previše ih ima.

Zdravlje

Osetljiv urinarni trakt, dosta naglašena nervoza.

ŠKORPIJA

Hrana

Ako želite da se ugojite, nastavite putem kojim ste krenuli. Ukoliko vam to nije namera – onda je vreme da menjate nešto u načinu ishrane. Prekinite da svaki čas grickate nešto i da obilazite frižider..

Ljubav

Škorpije su sklone „okopavanju“ sopstvenog mozga (odmeravanje svake reči, svakog postupka od strane voljene osobe), kao što su sklone, iako se prave totalno kul i da ih ništa ne zanima posebno - da vide sve. Doduše, vide i ono čega ima, ali i ono čega nema. Ti pomalo preterani dramski efekti koji se vezuju za ljubav i voljenu osobu njih drže u stanju uključenosti, u stanju borbenosti, donose im onaj tip napetosti u ljubavi koji ih čini živim....a čini živim i odnos u kojem su. U ovoj su nedelji svi vaši alarmi na maksimumu, ali sa druge strane – i emocije i strasti su otišle nebu pod oblake. Slobodni – vaše je vreme, nema tu šta posebno da se priča. Jedino da vas podstičem u fazonu – Kad ako ne sad? Osvojite i budite osvojeni.

Posao

Negde ste i vi sami svesni da je došlo vreme da se nešto menja. Neko je u periodu kada će menjati radno mesto, neko će menjati firmu, a neko je pak u periodu kada shvata da je potrebno da se na drugačiji način organizuje ili da drugačije funkcioniše u poslovnoj svakodnevici, da bi i sebi olakšao ali i dobio bolje rezultate. Bilo koja od ovih promena ne može se dogoditi koliko odmah, pa zato ne budite nestrpljivi. Lagano i stići ćete do njih. Sedmica pred vama standardna – doza stresa, doza lakoće.

Zdravlje

Višak stresa.

STRELAC

Hrana

Imunitet vam nije sjajan, pa ishranu treba obogatiti medom, svežim voćem – limunom, kivijem, pomorandžama, ali i svežim povrćem – cveklom, šargarepom, celerom. Ne preskačite obroke.

Ljubav

Pomračenja i ostali bakrači neće vas mnogo doticati – pa kako bi i mogli, kad je vaše nebo bilo oblačno u proteklom periodu, a sada su ti oblaci počeli da se razilaze i da se lakše diše. Ok, ne možemo da kažemo da je sve na svom mestu, ali da je bolja energija počela da zauzima mesto kod vas – to jeste. Ono što je bitno jeste da je odnos između voljene osobe i vas krenuo napred bez konstantnog saplitanja na preprekama kao do sada. Čujete se, razumete, dogovarate – a gde postoji dogovor – tu će biti svega. Lepog, naravno. Slobodni – emotivne prilike su tu, bilo one obojene prošlošću bilo glanc friške.

Posao

Početak nove radne nedelje baš i nije obojen posebnim entuzijazmom – da li očekujete dosta obaveza, da li očekujete pojačan pritisak od strane saradnika ili šefova ili vam se jednostavno ne ide na posao – šta god bilo – bitno je će ovakva energija biti verovatno samo tokom prepodneva. Već od tada vi ulazite u podsticajniju i energetski bolju fazu koja će funkcionisati do kraja sedmice. Čućete neke zanimljive informacije koje se mogu vezivati za vašu poziciju ili za finansije i koje nisu ni malo loše.

Zdravlje

Treba vam više odmora.

JARAC

Hrana

Lagani, ali redovni obroci. I to oni koji su raznovrsni – više mesa i ribe, više žitarica, povrća i voća. Povremeno smućkajte sebi i neki vitaminski koktelčić – kombinaciju limuna, pomorandže, đumbira..

Ljubav

U ovoj sedmici Mars koji se već neko vreme nalazi u partnerskom polju ( i koji je nekim parovima doneo super dinamičan i interesantan odnos, a drugima emotivne teškoće i borbe) dolazi do tačnog trigonskog aspekta sa Saturnom koji vlada vašim znakom a nalazi se u svojoj retrogradnoj fazi. U prevodu – bilo bi dobro da ispunite obećanja koja ste dali voljenoj osobi, bilo bi dobro da budete mudri i da predate „vođstvo“ partneru po bilo kom pitanju. I glava vas više neće boleti. Slobodni – emocije vam se primiču polako, ali sigurno. Da li su obojene senkama prošlosti ili su sveže i nove – možda i nije toliko važno.

Posao

U vaše polje karijere i statusa u ovoj su se nedelji smestili mlad Mesec i pomračenje Sunca. Očigledno je pred vama jedna nova poslovna faza koja u početnom periodu može doneti pojačanu tenziju, kao i mnogo situacija koje zahtevaju da delate u pravom trenutku. Vaši su planovi i ciljevi više nego ostvarivi, a sada bi bio dobar momenat i da ih pokrenete. Generalno – možda se sa saradnicima ne čujete na pravi način u početnoj fazi, ali pošto i jedni i drugi umete da prepoznate interes – do dogovora će doći.

Zdravlje

Mogući problemi sa zglobovima, kostima, kičmom.

VODOLIJA

Hrana

Više bi vam odgovarala „kašika“ ishrana – sve vrste variva, supi, čorbi, paprikaša i ostalih đakonija. Mlečne proizvode bi bilo dobro da smanjite, osim ako je u pitanju kiselo mleko, jogurt, surutka.

Ljubav

I partner i vi imate svoja otežanja, previše obaveza, nervozu, poslovne i porodične zapetljancije – pa to kod oboje donosi mentalni i fizički umor i naravno da niste baš uvek u spektakularnoj energiji i raspoloženju. Baš iz tog razloga – tražite „vaše“ vreme i neka ga bude što više – bilo da je ono kroz kraći put, kroz izlazak ili kroz druženje sa prijateljima. Ti trenuci opuštanja i čiste radosti doneće da vam srce bude na mestu. Strasti sada ne izlaze lako, ali kada izađu – onda je to vatromet. Slobodne Vodolije – flertići koji pokazuju tendenciju da se pretvore i u nešto više. Zanimljiva dešavanja vas čekaju.

Posao

Finansijski tokovi prilično snažno teku u ovoj sedmici. Vodolije će raditi i zaraditi. No, svakodnevni život stalno traži ulaganja, stalno gura troškove u prvi plan – i to je sada jednostavno tako. Dosta energije trošite kroz posao koji od vas na dnevnoj bazi „zahteva“ potpunu posvećenost, fokusiranost, brzinu i organizaciju. Ovo je dosta ozbiljan poslovni period u kojem regularnih obaveza ima puno, a stalno se otvaraju i novi „frontovi“. Otvara se mogućnost ozbiljnije saradnje sa inostranstvom.

Zdravlje

Onako, ni tamo ni ovamo. Potencijalne zdravstvene tegobe su prolaznog karaktera.

RIBE

Hrana

Potrebne su vam zdrave kalorije – iz mesa, ribe, jaja, mlečnih proizvoda, povrća i voća. Ne one iz čipseva, štapića, brze hrane, slatkiša. Vašoj probavi izuzetno će prijati banane, smokve, suvo grožđe i šljive.

Ljubav

Emotivno – partner i vi ste na pravom mestu, povezani i neodvojivi. Osećanja i strasti će teći lako, dubine koje u njima pronalazite će vas spajati neraskidivim vezama. U ovoj sedmici i komunikacija sa voljenom osobom je solidna, mada se priče uglavnom vrte oko onih praktičnih stvari – šta treba uraditi, šta treba isplanirati, ko će u kupovinu i tako dalje. Prijalo bi vam da se malo pomerite iz nekih svakodnevnih okvira – nije lako pronaći vreme i pravi trenutak – ali ako ima volje kod oboje (a ima) – sve se može. Slobodne Ribe – mame vas neke strasne, duboke, možda pomalo i zabranjene priče. Ljubav vreba na vas.

Posao

Dosta se i mentalno i fizički trošite kroz poslovni segment. Iako vaša energija i odlučnost nisu ni malo loši ovih dana – ipak vam okolnosti baš i ne idu na ruku, pa deluje da sve ide teže i zapetljanije nego inače. Komunikacija sa saradnicima je korektna, ali vaši sagovornici deluju pomalo površno i neozbiljno – što vas može iritirati. Finansijski segment vam donosi povremene glavobolje – ne toliko što se priliva tiče, više što se tiče i svakodnevnih troškova ali i neplaniranih izdataka koji se stalno pojavljuju.

Zdravlje

Uglavnom lakše zdravstvene tegobe.

Povezane vesti